El GEN convida a tota la població a manifestar-se el dia 1 contra les autopistes (20/06/2005)

El Consell ha mentit a la població: el segón cinturón de ronda no és un desdoblament, perque ha quadruplicat la seua amplada actual

El Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB Eivissa) vol convidar tots els eivissencs i formenterers a la manifestació que tendrà lloc el dia 1 de juliol sota el lema “S.O.S. Eivissa al límit”, en la que totes les persones amb seny estam convocades a expressar-mos, per segona vegada, contra les autopistes que estan projectades a Eivissa.

El GEN destaca la importància d’aquesta manifestació, perque en el moment en que es troben ara els tràmits d’aquestes autopistes, un clamor popular contra els projectes pot aturar-los definitivament. És necessari que els polítics que promouen aquestes aberracions viàries vegin amb els seus ulls que la ciutadania els avisa que no volen aquests disbarats i que s’oposa frontalment a la suïcida política que en matèria de carreteres segueixen les institucions insulars i autonòmiques.

L’alarmant destrucció que pateix la nostra illa es veurà agreujat de manera tal volta definiva si es porta a terme la gran autopista Aeroport-Sant Antoni, ja que representarà l’excusa per poder executar altres macroprojectes i, a més a més, partirà literalment l’illa en dos. Una illa tan petita com la nostra amb una autopista dóna idea de fins on poden arribar els nostres polítics i demostra que ja tot és possible a Eivissa.

S’han de desenmascarar també les mentides del Consell que ha assegurat en tot moment que no es volen fer autopistes, sinó simplement “desdoblaments”. Segons es pot comprovar ara visualment en les obres del segón cinturó de ronda, l’amplària de la calçada que ja està ampliada i asfaltada és exactament el quàdruple que la que tenia fins ara. És a dir, d’una via amb dos carrils s’ha passat a una amb capacitat per al menys vuit carrils, segons pot comprovar qualsevol persona. L’ampliació realitzada en aquest cinturó de ronda és tan desmesurada i sobrepassa tan evidentment allò que s’havia anunciat que és fàcil pronosticar què passarà amb les carreteres de Sant Antoni i de l’aeroport.

És vergonyosa i repugnant l’ànsia destructora de les nostres institucions, que sempre van molt més enllà del que anuncien a l’hora de desfer el nostre territori, donant així la raó a les sospites més agoserades i a totes les denúncies que s’havien fet. El president del Consell, Pere Palau, ha d’explicar per quin motiu s’ha incomplit el seu anunci de simplement fer desdoblaments.

Per aquests motius i per l’evident operació d’especulació urbanística que representen aquestes macro-carreteres, beneïdes amb l’ignorant complicitat d’uns polítics i la conscient implicació d’altres, és necessari que tots anem a la manifestació i, amb més energia que mai, plantem cara a aquesta destrucció global, planificada i programada de la nostra illa.