Autopistes a Eivissa? no, gràcies. (12/02/2004)

El Govern balear i el Consell Insular han iniciat una política de construcció de macrocarreteres a la nostra illa, on es preveu duplicar l’amplària del segón cinturó de ronda i de la carretera de Sant Antoni. Aquests projectes són totalment innecessaris i, a més a més, representen l’ingredient imprescindible per a la total massificació d’Eivissa des del punt de vista automobilístic.

Tant a una carretera com a l’altra mos trobam que els seus Índexs Mitjans de Densitat (IMD) circulatòria no justifiquen en cap cas l’urgència dels desdoblaments prevists. És a dir, no hi ha prou trànsit com per duplicar aquestes carreteres. És evident per a qualsevol persona que utilitzi habitualment la carretera de Sant Antoni o el segón cinturó que a cap d’aquestes vies hi ha problemes d’embussos o retencions significatives. És possible que en instants concrets de l’estiu hi hagi alguna complicació ocasional i aïllada, però mai un problema permanent de saturació. Els desdoblaments només permetran ampliar la velocitat mitjana que disminueix per l’increment de densitat circulatòria, però ¿quin efecte pràctic te això a unes carreteres de tant poc recorregut? ¿Quant de temps s’estalvia incrementant la velocitat 20 km/h a uns pocs quilòmetres?

Partint d’aquesta base, resulta incomprensible l’inversió de xifres multimilionàries en obres que no son útils i que, a la llarga, només serviràn per donar cabuda a encara més cotxes i estimular l’ús de l’automòbil privat, amb més probabilitats d’accidents. Evidentment, tot i les manifestacions en sentit contrari, amb carreteres més amples s’augmenta la velocitat, i amb la velocitat s’incrementa l’índex de mortalitat i es beneficia el transport privat quan el que hi ha que fer es millorar i incentivar el transport públic .

El GEN comparteix la necessitat d’invertir en les nostres carreteres. Ara bé, els llocs on han d’anar els diners són altres: els punts negres que inunden la nostra xarxa viària i les perilloses sortides desde camins. Tothom coneix els llocs on es produeixen més accidents i que haurien de ser la prioritat de qualsevol govern. Resulta sorprenent que, mentre el Consell i el Govern defensen fer ‘supercarreteres’ a la nostra illa sense cap necessitat, mai hagin anunciat un pla per eradicar els punts negres actuals, que tantes vides es cobren al cap de l’any.

El projecte del segón cinturó i el de la carretera de Sant Antoni podrien ser una iniciativa acceptable si, com sembla que també es preveu, se centrassin en fer més segurs alguns dels seus trams, resoldre la perillositat d’algunes sortides i eliminar els llocs on moren residents i turistes per simple desídia institucional. Ara bé, per resoldre aquests problemes no és necessari en cap cas afegir-hi el desdoblament de les calçades, que no fa cap falta i encara agreujarà més el problema.

Si Eivissa no necessita augmentar més el seu parc automobilístic (ja som el lloc d’Espanya amb més cotxes per habitant i quilòmetre quadrat), tampoc fa falta augmentar el tamany de les nostres carreteres. No necessitam autopistes. Es necessari centrar-se en millorar la qualitat de la xarxa viària, mai en incrementar aquesta xarxa.

Si les institucions, com diuen, realment treballen per reduir el creixement urbanístic i poblacional, quin sentit té donar cabuda a més cotxes? No serà que tot això es fa pensant en el benefici de determinats sectors empresarials? No s’estarà afavorint al sector automobilístic i al d’empreses d’asfalt que ja preparen noves fàbriques per fer diners a costa de la nostra seguretat?

Estam posant tot el necessari perquè a Eivissa aviat no s’hi pugui viure. S’està tramitant un macroaeroport innecessari, unes macrocarreteres inútils i un macroport igualment absurd. Es a dir, estam posant tots els ingredients per arribar al col·lapse i a la massificació total abans del que creiem. A qui beneficiarà tot això? A quina lògica obeeix? A quins interessos respon? L’únic que no es pot desdoblar és la nostra illa