El GEN recomana l’Ajuntament de Sant Antoni que no dilati més la demolició de can Cretu (28/04/2005)

Adverteix que l’immoble no només té sentència de demolició sinó que també hi ha una resolució judicial que adverteix de l’impossibilitat de legalitzar-lo.

Tot i que la ciutadania ja està acostumada a veure l’esperpèntic espectacle que dóna aquest consistori per defensar la il·legalitat de Corona, sembla que estam a punt d’assistir al súmmum dels despropòsits: l’atorgament d’una nova llicència il·legal per intentar retardar l’inevitable i passar així el problema als que vinguin després, com ja va fer l’anterior equip de govern.

El GEN no dubta que els informes que ha encarregat l’Ajuntament seran, una vegada més, favorables a l’autorització, com ho varen ser també en la primera ocasió, tot i l’evident cúmul d’il·legalitats en que incorria el projecte i que ja havien estat denunciades pel nostre grup. La diferència, aquesta vegada, està en l’existència d’una resolució judicial que ja els adverteix de la impossibilitat d’atorgar cap nova autorització.

Tot i que el Sr. Pep Sala, actual batlle de Sant Antoni, va ocupar el càrrec quan ja existia llicència de demolició, i de que no va estar directament involucrat en l’atorgament de la primera llicència il·legal, sí que ha estat directament relacionat amb els desesperats intents d’esquivar la llei i les resolucions judicials d’aquest cas, inclosa la vergonyosa disposició addicional que va aprovar el Govern Balear, amb la que assistirem a la prostitució de tot un Parlament.

Cas que, finalment, l’Ajuntament de Sant Antoni opti per reincidir i acordi la concessió d’una nova llicència, el GEN, a part de les accions administratives que siguin procedents, estudiarà denunciar els fets davant la fiscalia anti corrupció de les Illes Balears.

Tot i que l’Ajuntament intenta disfressar les seves actuacions d’intents d’evitar problemes i despeses de les arques públiques, el cert és que l’únic que fa és incrementar cada dia més la factura a càrrec de les mateixes amb l’únic propòsit de defensar interessos molt privats i, segurament, d’evitar que surtin a la llum els mecanismes que varen possibilitar el gairebé incomprensible atorgament de la primera de les llicències de can Cretu. En aquest cas dos llicències no son una solució, només dos problemes.