El GEN critica la claudicació socialista davant les autopistes de Sant Antoni i l’aeroport i la urbanització de Ses Variades (10/03/2005)

El Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB Eivissa) vol expressar la seua indignació per la claudicació del PSOE pitiús davant els projectes d’autopistes de Sant Antoni i de l’aeroport. Aquesta passa enrera demostra el menyspreu d’aquest partit a les reivindicacions de milers de persones (alguns d’ells participants a la massiva manifes-tació del passat 18 de juny) i als centenars d’afectats directes per les expropiacions.

El PSOE, que en un principi havia manifestat el seu rebutj a aquests macroprojectes, renuncia ara, incomprensiblement, i dona un nou gir en favor de la destrucció del nostre medi ambient, alineant-se, sense cap vergonya, amb els precursors d’aquestes gravíssimes agressions.

Especialment reprobable resulta la decisió del PSOE d’Eivissa i Formentera si tenim en compte que, amb un Govern central en mans socialistes, hagués pogut intervenir per frenar aquests macroprojectes i fer servir la seua influència per donar un altre destí als diners que vendran de Madrid. En lloc d’aprofitar la seua privilegiada posició política per satisfer les reclamacions veïnals i de la majoria de la societat, el PSOE ha optat per satisfer les ànsies destructores d’aquells que, des de fa anys, encimenten i asfalten sense escrúpols els darrers racons de la nostra illa.

Però, no content amb aquest intolerable abandó dels seus deures amb la ciutadania, el PSOE ha demostrat novament el seu vertader tarannà destructor en el cas de la urbanització de ses Variades, a Sant Antoni. A pesar de les declaracions contràries a aquest projecte, finalment la majoria dels seus regidors ha votat favorablement una nova operació d’especulació urbanística que acabarà, i per sempre, amb l’últim racó que tenen els portmanyins per a l’oci col·lectiu. Per motius que no son fàcils d’entendre, el PSOE de Sant Antoni ha dit sí a més de 1.300 habitants i a 469 habitatges en un lloc que milers de veïns reclamaven per veure-ho convertit en un parc urbà.

Sembla, però, que les firmes recollides i les reivindicacions populars no són suficientment importants per a aquest partit ni pel govern municipal.

El GEN fa una crida a la direcció del PSOE perquè abandoni la nova doctrina basada en la destrucció que sembla haver abraçat des de fa un temps. Perquè es decanti del costat de la sostenibilitat i la preservació ambiental. Només així podrà diferenciar-se d’altres formacions i organitzacions que fan de l’aniquilació ambiental d’Eivissa la seua principal bandera.