El GEN denúncia davant l´Ajuntament de Vila l´estat de conservació d´una zona del BIC de Ses Feixes de titularitat municipal. (28/02/2005)

Davant la intolerable situació d’abandó i degradació de que està sent objecte el nostre patrimoni històric, el GEN-GOB Eivissa, des de la seua Secció de Patrimoni Històric, s’ha posat a treballar amb la intenció de denunciar com es destrueix la nostra història i d’intentar aturar aquest procés que sembla irreversible.

Els actes vandàlics de que són objecte els nostres elements patrimonials són impensables a una societat civilitzada. Però a la ciutat d’Eivissa, una ciutat declarada per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat, el pressupost per a la conservació dels Bens patrimonials s’ha dedicat a substituir fanals i voravies mentre els elements històrics, únics i irrepetibles, agonitzen davant la indiferència de les administracions implicades.

La Conselleria de Patrimoni del Consell Insular no té excusa. El prioritzar la inversió en obres de dubtosa conveniència però d’efectes populistes i mediàtics forma part del modus operandi d’aquesta conselleria.
Respecte de l’Ajuntament d’Eivissa, recentment, davant les denúncies del GEN, ha excusat la seva manca d’actuació escudant-se en presumptes traves veïnals per fer la seva feina. Per aquest motiu se l’hi ha adreçat l’escrit adjunt, per sol·licitar informació que expliqui quina és la seva actuació i quins els seus resultats quan parlam de la part del BIC de ses Feixes que és de titularitat municipal, on no quep la possibilitat de culpar a terceres persones.

La que sembla ser totpoderosa especulació urbanística està darrera de totes aquestes aberracions, de la mateixa manera que ho estava, al segle passat, darrera la intenció de demolir les murades de la ciutat. Afortunadament les murades es salvaren, i les actuals i les futures generacions, podran gaudir d’aquest patrimoni únic i incomparable que mos reporta beneficis impensables a tots des de fa dècades. Però el monstre ha crescut i ara sembla disposat a devorar-ho tot, des dels espais naturals que estan desapareguent per sempre al pas d’excavadores i sota el formigó, fins als vestigis més representatius i excepcionals de la nostra història. Tot, amb la complicitat de les institucions encarregades de vetllar per a la seva protecció i conservació futura.

Descarregar texte de la denúncia
Descarregar imatges de la denúncia