LA CONTAMINACIÓ MARINA PER PLÀSTICS EIX D’UN PROGRAMA DEL ESCARABAJO VERDE (14/03/2019)

Aquesta setmana, l’equip del Escarabajo Verde ( programa mediambiental de TVE ) ha visitat Eivissa per gravar un reportatge sobre la contaminació marina per plàstics. El programa de divulgació, que està en antena des de l’any 1997, analitza temes d’actualitat centrant-se en la relació que l’esser humà estableix amb el planeta.

 

Davant la costa de Sant Antoni de Portmany s’ha detectat la major concentració de plàstics de la Mediterrània. Fins a 30 vegades superior a la mitjana. Sobre aquest fet n’han parlat Luís Francisco Ruiz-Orejón i Rafael Sardà, investigadors del CSIC. Es dóna la circumstància que el primer coordina el Projecte Plàstic 0, que executa el GEN-GOB amb deu centres educatius de les Pitiüses. Aquest curs 2018/19, al voltant de 2000 estudiants de les nostres illes, participen en el projecte. Després de treballar el material didàctic que el GEN-GOB proporciona a les escoles, els estudiants es traslladen fins la platja que ha apadrinat el seu centre i recullen mostres de sorra seguint el protocol científic que marca la plataforma de ciència ciutadana Observadors del Mar. Una vegada a l’aula, analitzen aquestes mostres i s’envien les dades obtingudes al científic Luís Francisco Ruiz-Orejón.

 

L’equip del programa presentat per Dúnia Ramiro, han vingut fins a les nostres illes per entrevistar l’educadora del grup ecologista GEN, Agnès Vidal, així com a Verònica Núñez, del CREM, a més de gravar imatges de diferents platges. El programa s’emetrà a finals del mes d’abril