El GEN-GOB identifica el mega-Iot Ulysses fondejat damunt praderies de Posidònia a ses Figueretes, Eivissa. (14/08/2018)

 

El passat 13 d’agost pel dematí el tècnics del GEN-GOB varen identificar visualment el mega-iot Ulysses de 116 m d’eslora, fondejat damunt praderies de Posidonia oceanica, a la zona de ses Figueretes, a Eivissa.

Els tècnics varen avisar al 112 donant l’avís corresponent amb totes les dades de l’embarcació. Durant tot el dia 13, l’embarcació va romandre fondejada damunt praderies de Posidonia oceanica. Veien la incapacitat de l’administració d’actuar, els tècnics del GEN-GOB varen anar al mega-iot per informar i documentar mitjançant immersions submarines l’impacte damunt les praderies de Posidonia oceanica.

El tècnics del GEN-GOB es varen submergir a les 17.00 h i, efectivament, es va enregistrar com l’ancora i la cadena estaven damunt praderia de Posidonia oceanica. Els tècnics varen parlar amb el capità de l’embarcació explicant-li la problemàtica i varen recomanar utilitzar les cartes nàutiques actualitzades amb les praderies de Posidonia oceanica, per tal de fondejar sense fer malbé la praderia.

A dia d’avui, 14 d’agost, el mega-iot continua fondejat damunt Posidònia. Cal recordar que el creixement de les praderies de Posidonia oceanica es d’1 cm2 any, per tant els centeners de metres quadrats erosionats trigaran centeners d’anys en recuperar-se.

Al següent link podeu trobar el vídeo y les fotos de la immersió:

https://drive.google.com/open?id=1ZBkZKBMJ25O4tgl-qlqCgSj4sJ-ep96y