EL GEN DEMANA QUE ES POSI A DISPOSICIÓ DEL PÚBLIC TOTA LA DOCUMENTACIÓ DE PLA DE CARRETERES (06/03/2016)

ES CONSTATA QUE A LA DOCUMENTACIÓ QUE ESTÀ A DISPOSICIÓ DELS CIUTADANS FALTA INFORMACIÓ RELLEVANT DEL PLA DIRECTOR SECTORIAL QUE ES TRAMITA CONTRARELLOTGE AMB L’EXCUSA DE LA CONSTRUCCIÓ DEL PRIMER TRAM D’AUTOVIA A SANTA EULÀRIA.

Un Pla de Carreteres faraònic, allunyat de qualsevol vestigi de racionalitat, amb un pressupost inicial de 150.000.000 d’euros (gairebé vint i cinc mil milions de les antigues pessetes), s’està tramitant actualment a contrarellotge, buscant recolzament mitjançant maniobres de distracció, com una suposada enquesta a la qual no s’informa del projecte sobre el qual es pregunta, però amagant deliberadament que el que es busca és l’aprovació de forma urgent d’un pla director sectorial de carreteres desenvolupista, amb un impacte ambiental, paisatgístic i econòmic inassumible per a l’illa d’Eivissa.

Es constata que el Pla Director que es troba a disposició del públic esmenta, a la memòria, actuacions sobre les quals no es troben els plànols corresponents. No es tracta d’actuacions menors o de petites intervencions. Com exemple es troba el projecte de variant del nucli de Sant Josep de sa Talaia, valorat inicialment en més de cinc milions i mig d’euros, del qual no es troba cap tipus de documentació gràfica.

Mentre l’illa d’Eivissa s’enfronta a carències bàsiques de tots tipus, amb manca d’abastiment d’aigua potable, manca d’infraestructures de depuració d’aigües residuals, mancances en atenció sanitària, en serveis socials, en educació, en transport públic… les autoritats treballen per fer realitat la construcció de més macroinfraestructures, desproporcionades i de gran impacte, que hipotequen econòmicament l’illa i malmeten el seu territori per sempre. L’exemple més imminent, si no s’evita, serà el primer tram de l’autovia a Santa Eulària. En només 3 quilòmetres, quatre rotondes, una d’elles de gairebé 200 m de longitud. Una obra que, malgrat les múltiples opcions que es podrien trobar, molt més respectuoses i assenyades, arrasarà el Prat de Vila, amb un consum de territori inassumible. Les autoritats responsables, però, es neguen a buscar alternatives de menys impacte i més econòmiques.

Tenint en compte l’elevadíssim cost econòmic i territorial que tindrà el Pla de Carreteres que es pretén aprovar en breu, el GEN demana que la documentació d’aquest, sencera i sense amagar res, s’exposi al públic de forma immediata.

La Junta Directiva

Eivissa, 6 de març de 2016