EL GEN DENUNCIA LA DESTRUCCIÓ INJUSTIFICADA I IL.LEGAL DE BENIRRÀS (19/07/2014)

El Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB Eivissa) vol denunciar la decissió adoptada per les institucions d’Eivissa, amb la complicitat del Govern balear, per destruir Benirràs, la última platja semiverge que quedava al municipi de Sant Joan. La modificació de les Normes Subsidiàries de Sant Joan per fer caber com sigui 43 cases en aquest paratge suposa la culminació d’un procés vergonyós i deplorable encaminat a eliminar per sempre aquesta joia natural.
 
S’ha de recordar que aquest projecte d’urbanització no respón a cap necessitat objectiva, sinó que només satisfà les ansies d’especulació d’alguns propietaris concrets de la zona. Benirràs és una de les poques zones d’Eivissa on es pot gaudir d’un paisatge pràcticament sense edificar, però això no ho pot tolerar el PP, que ha condemnat aquesta cala a la massificació i a la destrucció paisatgística.
 
Gràcies a les decissions preses pel president del Consell, Vicent Serra, pel conseller d’Urbanisme, Mariano Juan, i per l’alcalde, Antoni Marí, amb l’ajuda entusiasta del conseller balear Gabriel Company, dins poc temps Benirràs serà un pegat més de formigó, sense cap semblança amb el que hauria de ser una cala natural. Les petites modificacions fetes en el pla parcial no evitaran la desfiguració definitiva d’aquest indret, que hauria de ser l’orgull dels habitants de Sant Joan i ara, en canvi, serà una vergonya urbanística més, com tantes altres que hi ha a Eivissa.
 
Resulta intolerable que en ple segle XXI es continuïn aprovant urbanitzacions a la costa d’Eivissa, i més en espais d’aquesta bellesa. Això només demostra que les nostres autoritats no han aprés absolutament res del passat i que mantenen el ferm propòsit d’aniquilar fins el darrer racó verge de la nostra illa.
 
S’ha de recordar, a més, que aquesta urbanització serà possible gràcies a una normativa totalment il.legal com és la Llei Company, també anomenada cínicament d’Urbanisme Sostenible, que considera sol urbà qualsevol lloc que només tengui alguna infrastructura inacabada, però no totes, com exigeix la llei estatal. S’ha de recordar que recentment el Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha recordat que aquesta normativa pot ser
inconstitucional, però això no és prou perque el PP recapaciti i rectifiqui. S’ha de destruir Benirràs a qualsevol preu.
 
El GEN confia que, al menys, el Consell i l’Ajuntament retirin a partir d’ara la foto de Benirràs dels seus folletons turístics quan promocionen una Eivissa natural i autèntica, perquè aquest lloc ja no ho serà. 
 
Junta Directiva del GEN-GOB Eivissa
Eivissa, 19 de juliol de 2014