Resum de la roda de premsa en relació a la detecció de prospeccions petroleres (25/09/2013)

Avui el nostre grup ha fet públc la següent informació:

- S'ha produit per part de l'associació Tursiops la detecció d'airguns (prospeccions petroleres d'alt impacte ambiental) durant campanya de seguiment de població de catxalots des de la costa Est de Balears.
- L'incompatibilitat de les prospeccions i explotacions petroleres amb la zona proposada com a corredor de cetacis a la mediterrània per a la protecció d'aquests.
- Evidència d'afectació de la població de catxalots segons estudis realitzats per l'existència d'aquestes prospeccions, d'origen desconegut
- El GEN empendrà accions de denuncia davant la CE i la UICN per intentar que siguin els organismes internacionals (davant l'absoluta complicitat del govern de l'Estat amb les petroleres), els qui exigeixin la protecció dels hàbitats de especies vulnerables, protecció proposada per aquests mateixos organismes.
us adjuntam informe referent a la campanya d'estudi de catxalot que ha detectat la realització d'airguns (prospeccions) Les dates que figuren son les que corresponen a l'estudi, no necessàriament les úniques en que s'han realitzat.