Segona jornada de neteja del litoral (27/07/2013)

Durant la tarda del divendres es va portar a terme la segona jornada de neteja de litoral organitzada per al GEN-GOB a Cala Llentrisca

La tarda del divendres un grup de 12 persones, entre voluntaris i integrants del GEN va procedir a la neteja de Cala Llentrisca.  Alguns visitants de la platja es varen animar a participar en la neteja.

Aquesta és la segona jornada de neteja inclosa dins del projecte de protecció del medi marí, “La mar, una responsabilitat compartida” en el que s’espera poder organitzar una neteja, al menys cada mes, d’aquí a finals del pròxim estiu. Com és habitual, el plàstic va ser el material més abundant. Al voltant de la cala es varen poder trobar des de pneumàtics, bateries, restes de ferramentes de ferro rovellat, ampolles i fragments d’amiant entre d’altres.  A la vora de la platja, hi havia gran quantitat de Posidonia oceanica que havia set arrencada per ancores, mesclada amb restes de brutícia que feia molt dificultosa la neteja. El resultat de la neteja, era clarament visible un cop finalitzada la feina de neteja 3 hores després.

Per aquesta ocasió, han comptat amb el suport de l’Ajuntament de Sant Josep, qui els ha proporcionat el material necessari (bosses i guants) i els ha posat en contacte amb demarcació de costes, que procediran a la retirada del material de rebuig el pròxim dilluns amb l’ajut d’embarcacions. A més del material recollit, s’han agafat dades sobre la quantitat, tipus i procedència.