Sol·licitud per a la incorporació de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i del Consell Insular de Formentera al Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat (14/03/2013)

Exposició de motius

Eivissa i Formentera disposen de béns declarats Patrimoni Mundial per UNESCO, l’any 1999 a Marrakech, amb la denominació “Eivissa, Biodiversitat i Cultura”.

El Comitè Patrimoni Mundial d’UNESCO ha reclamat reiteradament, als poder públics dels països membres, què facilitin la intervenció de “totes les parts interessades i coordinades” en l’elaboració dels Plans de Gestió i les polítiques de conservació dels bens declarats Patrimoni Mundial.  

Tot i les reiterades sol·licituds d’entrada al Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat per part de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i del Consell Insular de Formentera, administracions íntimament vinculades als bens declarats Patrimoni Mundial, aquestes administracions estan actualment excloses del Consorci que els gestiona. Resulta evident, per tant, la necessitat urgent d’una correcta democratització en la gestió dels majors tresors patrimonials de les nostres illes.  

Per tot l’esmentat, i a resultes de les reunions mantingudes amb representants del Consell Insular de Formentera i de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, i en línia amb el nostre escrit de data 12 de febrer de 2013, presentat a totes les administracions implicades en la gestió dels bens declarats Patrimoni Mundial, les entitats que subscriuen aquest document es sumen a les reivindicacions de les entitats esmentades i 

Reclamen

a les institucions públiques, l’acompliment de les disposicions d’UNESCO (de caràcter obligatori) i, conseqüentment:

- La incorporació immediata de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i del Consell Insular de Formentera al Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat.

- També, evidentment, la incorporació de Formentera al nom del Consorci.

Aquest document es va lliurar la setmana passada a:Consell Insular d’Eivissa, Govern de les Illes Balears, Ajuntament de la Ciutat d’Eivissa, Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i Consell Insular de Formentera.

Marià Serra (Institut d’Estudis Eivissencs)

José Manuel Vázquez (Associació d’Amics del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera)

Joan Carles Palerm (GEN-GOB Eivissa)

Hazel Morgan (Amics de la Terra Eivissa)

Raquel Guasch (Obra Cultural Balear de Formentera)

Xavier Álvarez de Lara (GOB Formentera)

Miquel Costa (RIP Posidònia)