El GEN recorda a l’Ajuntament d’Eivissa que el Pla Especial de ses Feixes es va redactar l’any 2002 (25/02/2013)

Fa més de 10 anys que l’Ajuntament d’Eivissa va demanar al Consell Insular d’Eivissa la redacció del Pla Especial de ses Feixes. Fruit d’aquella sol·licitud institucional, el Consell va encarregar la seua redacció a l’empresa Duna Baleares, que el va elaborar, i lliurar posteriorment al Consell Insular l’any 2002. Resulta evident, per tant, que aquest pla, finançat amb fons públics, roman dins calaixos del Consell Insular i de l’Ajuntament d’Eivissa sense que ningú (ni primer Xicu Tarrés, ni després Lurdes Costa, ni ara Marienna Sánchez-Jáuregui) tot i les reiterades sol·licituds del GEN reclamant la seua aprovació, hagin posat remei a la deplorable situació que pateix la zona humida de ses Feixes.

Resulta intolerable el retard que pateix la recuperació de ses Feixes, de les dos àrees que ens queden amb possibilitats de recuperació, el prat de Vila i el prat de ses Monges. Com també resulta intolerable que l’Ajuntament d’Eivissa anunciï ara (com es publica a la premsa local del passat 23 de febrer) que demanarà oficialment al Consell la redacció del Pla Especial de ses Feixes per desbloquejar l’1,3 milions d’euros que resten destinats a la recuperació i posada en valor de ses Feixes (s’han realitzat ja inversions per un valor de 450.000 euros de la mateixa partida pressupostària).

El GEN reclama, per tant i una vegada més, l’aprovació immediata del Pla Especial de ses Feixes ja existent. També, que no es malbaratin fons públics i, sobre tot, que no es perdi més temps per iniciar la definitiva recuperació ses Feixes. Una zona aquesta, cal recordar-ho, per a la qual UNESCO demana la incorporació als béns declarats Patrimoni Mundial.