EL GEN CONSIDERA INACCEPTBLES LES RETALLADES EN PERSONAL ANUNCIADES PER LA CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT (28/11/2012)

EL GEN-GOB EIVISSA DONA EL SEU RECOLÇAMENT I SUPORT ALS TREBALLADORS DE L’IBANAT I ESPAIS DE NATURA BALEAR

En resposta a les intencions del Govern Balear, posades de manifest a la proposta de pressupost de la Conselleria de Medi Ambient, des de dissabte s’estan desenvolupant diferents actes de repulsa per part dels treballadors encarregats de la cura del nostre  entorn natural. A aquests pressupostos, les partides previstes per a l’Ibanat es redueixen un 13% (7% al capítol de personal) i les d’ENB un 27% (amb un 23% per personal).  Amb aquestes dades s’espera la supressió de més de 40 llocs de feina. A més a més, hi ha que tenir en compte que  l’any anterior el pressupost ja va davallar.

El GEN vol manifestat una vegada més que considerem que les mesures de reducció de pressupost i plantilla anunciades per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, posen els nostres boscos, paisatges i espais naturals protegits de les Balears en una situació molt delicada. Aquesta situació és encara més greu a les Pitiüses, on els seus espais naturals no compten, ni de lluny, amb el personal i les instal·lacions mínimes per a una correcta gestió (de fet ni per a la vigilància més bàsica). Malauradament, els nostres boscos, parcs i reserves naturals pateixen un dèficit crònic de mitjans, ja que fins ara no s’ha valorat justament el paper fonamental que juguen per a la nostra economia. La reducció prevista pel 2013 és un cop duríssim que els col·locarà en una situació de greu vulnerabilitat a la degradació i pèrdua dels seus valors.

 

El GEN ja va deixar constància de les deficiències que patien els organismes que s’ocupen de vetllar per a la conservació dels nostres espais naturals ja abans de l’anunci de les noves retallades, durant les jornades “Els incendis forestals i la gestió dels boscos” celebrades el passat mes de gener (s’adjunta còpia de l’informe “Els incendis forestals a Pitiüses. Situació, problemàtica i solucions” elaborat per la nostra organització).

Ara s’aproven els pressuposts de la comunitat autònoma, que preveuen una despesa  de més de 20 milions d’euros durant el 2013 en les autopistes d’Eivissa,  mentre es sostreuen els fons públics  a partides que són vitals i necessàries. Mentre es continua malbaratant  diners en macroprojectes que omplen les butxaques d’uns pocs i arruïnant el futur de les Illes,  allò que és més bàsic per la qualitat de vida dels ciutadans desapareix de la llista de prioritats dels nostres governants. El Medi Ambient, la sanitat, la cultura  i l’educació s’enterren sota l’asfalt.

El Conseller de Medi Ambient, Biel Company, té com a únic mèrit per haver estat col·locat al seu càrrec la seva nul.la sensibilitat ambiental. No té cap vergonya quan gasta diners públics per anar de sarao a Cabrera i poc després  anuncia que retallarà en personal de la Conselleria per estalviar.

El GEN considera que molt possiblement el govern pot trobar partides molt menys productives que la tasca de prevenció d’incendis o la vigilància als parc. Per posar només un exemple podríem citar el sou d’un “delegat del govern” a Formentera,  que donaria per pagar, ben invertit,  a diversos dels treballadors mileuristes de les brigades anti-incendi. Convidam al Govern i a la mateixa Conselleria de Medi Ambient a esforçar-se en cercar aquestes partides.

Volem aprofitar per a demanar a la població que doni el seu suport als nostres espais naturals i als treballadors que s’encarreguen de la seva gestió i conservació fent m’agrada al portal de fb: prouretalladesalmedinatural.

Informe Incendis'2012
Facebook Prou Retallades Medi Natural