El GEN exigeix a Biel Company que obri immediatament al p├║blic el Centre de Visitants de ses Salines (19/11/2012)

Retornar l’edifici al bisbat representaria un imperdonable malbaratament de diners públics

El Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB) vol expressar la seua indignació per la imminent decisió del Govern balear de retornar el Centre de Visitants del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa, a l’església de Sant Francesc, al Bisbat d’Eivissa, malgrat que les obres han estat finalitzades i la instal·lació està llesta per obrir.

Aquest fet demostra, una vegada més, el total menyspreu del conseller de Medi Ambient i Territori, Biel Company, a tot el que signifiqui conservació de l’entorn i la total renúncia que ha fet a complir amb les seues obligacions com a conseller.

El Centre de Visitants de ses Salines ha estat el resultat de molts d’esforços entre diverses administracions per poder habilitar aquesta església com a recinte per rebre el visitants del Parc Natural i exposar la importància d’aquest indret, com tenen totes les zones protegides. Després de més de 15 anys de negociacions i feines, s’havien conclòs els treballs de rehabilitació, que havien estat sufragats amb els diners recaptats amb l’ecotaxa.

L’única despesa que hauria de pagar el Govern balear seria el salari d’una persona que atenès els visitants. Seria suficient que el Govern prescindís de qualsevol de les nombroses despeses supèrflues i innecessàries que ara té per pagar aquesta petita quantitat, que redundaria en una millora substancial d’aquest Parc Natural totalment abandonat per part de l’Administració teòricament responsable de gestionar-lo.

El futur que espera ara a aquest edifici serà l’abandó progressiu i el seu deteriorament inevitable. Els diners invertits no hauran servit per res, menys per demostrar la ineptitud i inoperància d’un conseller de Medi Ambient que dedica el seu temps a lluitar contra el medi ambient. En aquestes circumstàncies, i donada la seua gestió territorial i sobre la posidònia, per exemple, Biel Company només té una sortida digna, que és la dimissió immediata per evitar que continuï insultant la intel·ligència dels administrats. Autèntic perill per al nostre entorn natural, Company s’ha convertit ja, en poc més d’un any, en el pitjor conseller de Medi Ambient que ha conegut la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, perquè uneix a la seua acreditada incapacitat un talant despectiu i arrogant impropi d’un representant públic.

La decisió de retornar el Centre de Visitants sense haver-lo estrenat ni tant sols representa un malbaratament de fons públics, perquè no estam parlant d’una obra a mig construir, sinó d’una ja feta i acabada. No hi ha excusa per adoptar aquest decisió, que ha de ser immediatament reconsiderada i rectificada.

Les institucions eivissenques, i en particular el Consell d’Eivissa i l’Ajuntament de Sant Josep, tenen l’obligació ineludible de pressionar la conselleria per evitar consumar aquesta injustícia i aquest malbaratament imperdonable.