El concurs “El meu bocinet de costa preferit” ja té una guanyadora (05/09/2012)

Fa unes setmanes, Amics de la Terra i el GEN-GOB Eivissa varen presentar el concurs de fotografies“El meu bocinet de costa preferit”, convidant als ciutadans sensibles a demostrar, mitjançant imatges, la seua estimació al litoral. Amb aquest concurs volem posar en valor els meravellosos paratges costaners que encara es conserven a les Pitiüses i la necessitat de defensar-los contra les agressions que podrien derivar-se de la modificació de la Llei de Costes que el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient  ha engegat.

El concurs ha set un èxit de participació, amb més de 40 fotografies presentades, totes elles amb frases o poemes que demostren l’estimació dels participants per la nostra illa i per la costa en particular.

Les fotografies i les frases estan disponibles en INTERNET, en la web http://cat.amics-terra.org/galeria/bocinets-de-costa-preferits-p74, i en FACEBOOK.

Amics de la Terra i el GEN-GOB Eivissa són membres de la Plataforma en defensa de la Llei de Costes “No a nuestra costa” (WEB:http://noanuestracosta.org) que en breu presentarà les seues al·legacions a la reforma de la llei.

Els  raconets de la costa més apreciats pels participants són verges, és a dir: es troben lliures de ciment,  una situació, aquesta, que podria canviar en breu d’aplicar-se la nova llei, atès que facilita la construcció i què, a més a més, xoca frontalment amb els protocols europeus de gestió integrada de zones costaneres, les mesures d’adaptació al canvi climàtic. 

És evident que no podem quedar de braços plegats davant una amenaça d’aquesta magnitud. Aquesta reforma, amb l’argument de la dinamització econòmica i la creació de llocs de feina, degradaria la costa, privatitzaria platges i espais que avui són domini públic i afavoriria l’especulació urbanística al litoral...