LA PLATAFORMA PER A LA REDUCCIÓ DE RESIDUS D’EIVISSA #DESEMBRUTA LA ZONA DE SES FEIXES AMB UNA JORNADA DE VOLUNTARIAT (18/08/2012)

DATA: dissabte 18 d’agost
HORA I LLOC DE TROBADA: La cita amb els voluntaris era a les 10:00 hores a la platja de Talamanca al front de les dutxes.
RESULTATS:
Entre tots els participants hem recollit molts d'envasos surant a l'aigua dels canals. Eren tants els envasos, la majoria de plàstic, que han sumat 62,35 kg (uns 4,6 eren de vidre). També ens hem portat algun voluminós, bàsicament canonades plàstiques i qualque tauló de fusta que han pesat 12,4 kg. També s'han localitzat 2 pneumàtics (1 de moto i 1 de bicicleta) amb un pes de 3,5 kg.

El més preocupant ha estat localitzar 2 bateries de cotxe i alguna pila (22 kg). Ja sabeu que piles i bateries són un residu perillós que no ha de ser eliminat al medi de cap de les maneres.

Una fracció important ha estat la ferralla. Les diferents peces metàl·liques localitzades, destacant una bona quantitat de tela metàl·lica, han sumat un total de 152 kg.

Per últim, està la fracció de barreja d'altres residus, que seria material de rebuig i que ha pesat 46,9 kg.

En total per tant, s’han retirat 299,15 kg, la major part amb destí a reciclatge.

Tots els envasos s'han dipositat a l'Estació de Transferència de Residus Valoritzables o als contenidors de la zona per enviar a reciclar. Les bateries i la ferralla són residus valoritzables, per la qual cosa es faran arribar a reciclador a través de la Fundació Deixalles.

Des de la Plataforma volem donar les gràcies a tots els voluntaris per la seva col·laboració.

INFORMACIÓ COMPLEMENTARIA les entitats Fundació Deixalles, Amics de la Terra Eivissa, i GEN- GOB Eivissa, van constituir la Plataforma per a la Reducció de Residus d’Eivissa l’estiu de 2010. Des de llavors s’han desenvolupant diferents actuacions reivindicant canvis en la gestió de residus, però també per la difusió de bones pràctiques i de solucions, així com la visualització de la problemàtica derivada de la producció dels residus i la necessitat de la prevenció.

Enguany, la Plataforma torna a col·laborar amb Retorna, en la nova campanya #desembruta ( www.desembasura.org ), en la que també participa la Fundació per a la Prevenció dels Residus. Des dels mitjans de la Plataforma, hem difós les ferramentes informàtiques i els objectius de la campanya. Amb aquestes aplicacions informàtiques els ciutadans podem donar visibilitat als punts negres i a la problemàtica associada a l’incorrecta gestió dels residus i malbaratament dels recursos que suposa.

Demà 18, la Plataforma per a la Reducció dels Residus d’Eivissa dona un pas més en la col·laboració amb la campanya i organitza una jornada de neteja amb voluntaris a uns dels quals els ciutadans han pujat fotografies al mapa de punts negres de #desembruta: la zona humida de ses Feixes.