EL GEN EXIGEIX A LES INSTITUCIONS QUE ACTUIN PER ACABAR AMB LA VERGONYOSA SITUACIÓ QUE PATEIX BENIRRÀS (17/08/2012)

El GEN-GOB Eivissa considera lamentable la situació creada a Benirràs amb la tolerància, per part de les administracions responsables, de les aglomeracions humanes que s'hi fan contínuament, sense cap control pel que fa als focs ni a la generació de residus. L'anomenada Festa dels Tambors s'ha convertit, com han pogut comprovar membres d'aquest grup, en un “botellón” i en una reunió de persones sense cap respecte cap als valors naturals de la zona, a la que posen en perill encenent foc talment devora el bosc, en una demostració d'inconsciència totalment intolerable.

El GEN vol recordar que actualment està TOTALMENT PROHIBIT fer foc, per la qual cosa resulta inconcebible que l’Ajuntament de Sant Joan de Labritja i la Delegació del Govern a Eivissa i Formentera no actuïn de forma clara i contundent contra les persones que fan això, i més encara si, com ha aparegut publicat en premsa, hi sol haver agents de l'autoritat "controlant" aquestes aglomeracions. El nostre grup es pregunta quina és la utilitat d'aquesta presència policial si, finalment, els resultats són pràcticament els mateixos que si no hi hagués cap control: brutícia en quantitats industrials damunt la platja i els boscos que l’envolten, fogueres a qualsevol banda...

La destrucció d'una extensa zona de bosc entre Benirràs i cala Xarraca el 2010, per un incendi que tardarà anys a esborrar els seus efectes, va tenir l'origen en una d'aquestes festes. Però sembla que això no va constituir cap lliçó pels responsables de les nostres administracions, que dona la impressió que es limiten a esperar el proper incendi per tornar a fer les lamentacions de sempre. Si això torna a passar, ells seran els principals responsables d'un nou desastre ambiental.

De res serveix que les institucions promoguen plans de prevenció d'incendis, ensenyin a la gent com actuar per salvar les seues cases del foc i establir altres mesures de protecció, si després són les pròpies autoritats les que, amb la seua deixació de funcions, propicien aquests desastres naturals. 

La situació general de Benirràs és un exemple del que és el conjunt d'Eivissa. Una cala verge que hauria de ser cuidada com una joia és entregada a l'especulació urbanística per omplir-la de ciment, i per si això no fos poc, es tolera que una massificació de persones irresponsables encenguin foc sense que ningú actuï per impedir-ho. Així ha estat, ni més ni menys, com el conjunt d'Eivissa ha arribat a ser el que és: un paradís destrossat per la ineptitud d'aquells que haurien d'haver vetllat per la seua preservació i manteniment.

El GEN recorda que la omissió del deure de fer complir les lleis és un delicte tipificat al Codi Penal. I que la nostra organització està disposada a acudir als tribunals de justícia per denunciar a aquells polítics que no compleixen amb la seua obligació.