EL GEN DEMANA AL CONSELL INSULAR QUE ACTUI PER CONTROLAR LES BOAT PARTIES (09/07/2012)

L’activitat de discoteca flotant, anomenada “boat party”, està  proliferant de forma descontrolada a Eivissa i provocant greus molèsties tant als usuaris del litoral com a zones protegides per normatives europees i autonòmiques.

El GEN s’ha adreçat a les conselleries de medi ambient i turisme del Consell Insular per sol.licitar que, tal i com s’ha fet a Mallorca, es coordini amb la direcció insular de l’Estat i els municipis un pla d’actuació pel control d’aquesta activitat que prolifera descontroladament a qualsevol zona del nostre litoral.

A l’escrit presentat a amdúes conselleries es fa constar que aquestes excursions, que es porten a terme en embarcacions turístiques, en circuïts molt propers a la costa i els illots,  acostumen a arreplegar a desenes (fins i tot centenars)  de persones dins d’una embarcació, on, sense cap tipus de mesura per evitar la contaminació acústica que generen, s’instal.la també un Dj i equips de música de gran potència  i es serveixen begudes alcohóliques, donant lloc a una combinació escandalosa.

Diariament  s’organitzen , a les proximitats dels illots de es Vedrà, es Vedranell i els illots de ponent, aquest tipus d’activitats, absolutament incompatibles amb  la protecció de que han de ser objecte aquests indrets

Fora del que son espais naturals protegits, especialment molestos pels usuaris de la costa son els tours de posta de sol, donat que en el moment en que moltes persones es disposen a disfrutar de la tranquilitat a la vora del mar, sigui a la platja o  en algun establiment costaner, veuen perturbada aquesta pau per un insuportable enrenou provinent d’aquest tipus d’excursions, que, de forma absolutament irrespectuosa i incívica irrompeixen al costat de les platges o a qüalsevol indret de la costa. El GEN ha rebut queixes fins i tot de residents que,  amb habitatges que no es troben, ni molt menys, a primera línia de la costa, reporten molèsties provocades per l’escàndol que generen aquestes embarcacions.

La imatge que es dóna amb aquestes activitats és deporable i les molèsties que originen son innegables. És responsabilitat de les administracions procedir de forma immediata al seu control i evitar la seva proliferació en la forma en que s’estan portant a terme en aquests moments.

El GEN enviarà, així mateix, un escrit de denuncia davant la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear, posant en el seu coneixement l’existència d’aquestes activitats al voltant dels illots protegits,  ja que la Conselleria del Sr Company que  posa poc  interès en establir control i vigilància a aquestes zones, sota la seva responsabilitat, no en deu tenir coneixeent, amb la finalitat que es donin per enterats i s’emprenguin les mesures que corresponguin i s’imposin les sancions que puguin pertocar als responsables.

El GEN espera una pronta i efectiva resposta per part de les autoritats corresponents i un control  ràpit i eficaç de la situació.