La Plataforma en defensa de la Llei de Costes “No a nuestra costa” continua sumant adhesions, mentre que des d’Europa es qüestiona la reforma de la llei proposada pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. (23/06/2012)

La Plataformaen defensa de la Llei de Costes “No a nuestra costa”, impulsada per les principals organitzacions ecologistes de l’estat espanyol (Greenpeace, Ecologistas en Acción, Amics de la Terra, GOB, SEO/BirdLife i WWF) compta ja amb 178 organitzacions adherides de tots els àmbits. Així mateix, des del seu naixement, s’han unit a la plataforma, a través de la xarxa, 3.042 persones per tal d’ajudar a frenar la reforma de la llei i defensar una costa pública i ben conservada, lliure d’especulació i que fomenti activitats econòmiques de baix impacte ambiental.

Paral·lelament, a nivell europeu s’ha creat una comissió de treball sobre la Llei de Costes espanyola, en el marc de la qual alguns europarlamentaris han formulat diverses preguntes al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient sobre els seus plans de reformar la llei i les incògnites que generen. Algunes d’aquestes preguntes fan referència a com s’inclouran a la reforma els protocols europeus de gestió integrada de zones costaneres, les mesures d’adaptació al canvi climàtic o l’impacte econòmic sobre una possible prolongació de les concessions.  

Per tal de donar a conèixer la plataforma i conscienciar la societat sobre els perills que podrien derivar-se de la modificació de la Llei de Costes s’estan portant a terme accions i activitats diverses arreu de l’estat espanyol.  A nivell local, Amics de la Terra i el GEN-GOB organitzen el concurs de fotografies “El teu bocinet de costa preferit” (informació a www.amics-terra.org o www.gengob.org) com una via de participació per al públic general, que permeti posar en valor els meravellosos paratges costaners que encara es conserven a les Pitiüses. És evident que no podem quedar de braços plegats davant aquesta reforma que preveu reimpulsar la degradació de la costa, la privatització de platges i l’especulació urbanística al litoral amb l’argument de la dinamització econòmica i la creació de llocs de feina.