EL GOB DEMANA SUPORT ALS SOCIS I MÉS FILIACIÓ (10/06/2012)

Els GOB de les quatre illes treballen en comú contra les amenaces territorials del Govern Bauzá

Més bloquet i més urbanització no són la solució

El GOB reclama polítiques de protecció territorial, transparència i participació ciutadana

Després del primer any del retorn del Partit Popular a les principals institucions de les Illes Balears, el GOB denúncia el retorn a polítiques destructives i especulatives, de més bloquet i més urbanització, que només van adreçades a afavorir a determinades entitats financeres, promotors i propietaris immobiliaris.

Les Illes Balears són un territori fràgil i limitat, que ja està caracteritzat per l’anomenada “balearització”, consistent en l'agressió territorial i les conseqüències d'una política econòmica marcada per l'especulació urbanística. Aquest procés ha fet malbé els ecosistemes naturals i les millors terres de conreu. Amb la “balearització”, hem perdut racons emblemàtics de la nostra terra, que han perdut bona part d'aquells valors naturals i paisatgístics que ens caracteritzen com a país i ens haurien de diferenciar com a destinació turística.

GOB advoca per una economia de les Illes Balears basada en el nostre patrimoni natural i cultural. Qualsevol visió econòmica de futur ha de potenciar aquests valors, i no malmetre'ls.

Les desregulacions del Govern Bauzá

Les iniciatives legislatives (com ara el decret-llei i llei Company o projecte de llei del turisme), la reforma del Pla Territorial de Menorca i la Norma prèvia que s'impulsa des del Consell de Menorca, i l'impuls de grans projectes urbanístics i d’infraestructures finançats per fons privats, presenten un panorama de desregulació en l'ordenació territorial i l'urbanisme sense precedents. El Govern Bauzá fa polítiques de "tot s'hi val". El territori, tot sense excepció, esdevé sòl lliure i apte per a edificar i implantar activitats especulatives, emmascarades d’activitat econòmica i nous usos. Els espais naturals protegits no en són una excepció, amb retalls pressupostaris i mercantilització dels seus serveis. Es beneficia als infractors i s'eximeix als projectes que el Govern considera d'interès (ja sigui turístic o autonòmic) del compliment de la norma urbanística, basant-se únicament en criteris financers i especulatius. L'ordenació del territori i les normes urbanístiques queden en paper banyat i sotmesos als interessos privats i a l'especulació. Aquestes polítiques neoliberals, marcades pel Govern Bauzà i assumides pels Consells Insulars de les 3 Illes en què governa el Partit Popular han fet augmentar la consternació social en relació a la protecció del territori i al medi ambient.

Crida a la mobilització ecologista

El GOB reclama que es reforci  la política territorial amb l’objectiu de promoure l'interès general i la protecció del nostre territori, i que garanteixi la participació ciutadana i transparència en aquelles decisions que afecten el nostre territori.

Amb aquest motiu, les quatre seccions insulars del GOB es reuneix aquest cap de setmana per treballar conjuntament noves estratègies per fer front a les amenaces que afecten a les Illes Balears.

El GOB s’adhereix a la crida dels col·lectius en defensa dels serveis públics i convoca a l’activisme de denúncia, resistència i pràctica d’alternatives al creixement que ens ha dut a l’actual crisi sistèmica.

El GOB demana més suport dels seus socis, i clama per noves filiacions de suport a les seves campanyes.