EL GEN RECORDA QUE ES AMBIENTALMENT I LEGALMENT INVIABLE UNA DISCOTECA PER A 1.800 PERSONES A SES SALINES (20/05/2012)

El Grup d'Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB Eivissa), davant l'intent de l'establiment DC 10 de legalitzar les infraccions urbanístiques que ha anat portant a terme durant els darrers anys per  poder obtenir un aforament per a 1.800 persones, vol recordar que aquest negoci està situat just tocant el límit del Parc Natural de ses Salines i dins de la seua zona d'influència, la qual cosa comporta que està afectat per les limitacions que imposa la Llei del Parc Natural i els seus plans reguladors. Dins la zona d'influència no es poden dur a terme indústries o obres  que suposin una amenaça pels bens protegits per la figura de Parc Natural. És obvi que una macrodiscoteca destinada a l’oci nocturn, per a gairebé 2.000 persones, amb tot el volum de trànsit de vehicles i renou consegüent constitueix una d'aquests activitats descartades per la normativa.

Legalitzar i permetre aquesta macrodiscoteca representaria una agressió  al Parc Natural, donat que és una activitat totalment incompatible amb els objectius de protecció que han de prevaldre a   aquesta zona. El GEN-GOB vol recordar que ja fa prop de vint anys que es va obligar a cancel·lar la “fiesta rociera”, que es feia a només uns metres del dc-10, precisament pels perjudicis que ocasionava a l'avifauna de ses Salines. Aquella celebració, molt limitada en el temps i amb menys afluència de persones, era una greu amenaça i per això les institucions obligaren a canviar-la de lloc. Amb més raó s'ha de prohibir completament una celebració continuada durant diversos mesos a l'any, amb molta més afluència de gent i amb gran aglomeració de vehicles i emissió de remors durant mesos.

Al mateix temps, el GEN-GOB Eivissa vol demanar a les institucions que s'abstenguin de caure en la trampa de la massiva legalització d'establiments construïts al marge de la llei, infringint les normatives que tothom ha d'exigir i vulnerant les normes d'obligat compliment. El responsable de qualsevol obra que es faci de manera il·legal ha de ser sancionat i obligat a reparar el dany causat, no perdonat i premiat amb la legalització de la seua infracció. Si això continua així, molt aviat les lleis no serviran per res, perquè qualsevol podrà obrir fer les il·legalitats que vulgui amb la seguretat que el dia de demà se l’autoritzarà tot el que ha fet, com si res no hagués passat. Mentre, els particulars i empresaris que compleixen la llei i s’esforcen a fer el que toca, queden desautoritzats i ridiculitzats per les Administracions.

En aquest sentit, el GEN-GOB Eivissa considera també un insult a la intel·ligència els intents de l'ajuntament de Sant Josep de legalitzar una altra infracció intolerable com és el Blue Marlin de es Jondal, convertit en una altra discoteca encoberta gràcies a la passivitat de les institucions i la seua oberta complicitat. En comptes de castigar a l'infractor per haver fet ampliacions il·legals, el premien promovent la seua legalització. Això és una burla a l'Estat de Dret i a la pròpia democràcia, que es basa en l'imperi de la llei i en la igualtat de tothom.

Es precís aturat l'allau de discoteques camuflades que s'escampa fins i tot als espais protegits i en la zona de protecció costanera. El silenci de les Administracions responsables, quan no la seua intervenció decidida en favor d'aquestes aberracions, demostra la total absència d'autoritats que hi ha a Eivissa, on directament manen els empresaris sense escrúpols.

Així mateix, el GEN emplaça als polítics eivissencs, de qualsevol color polític, que fent un exercici de responsabilitat, uneixin esforços per aturar l’allau d’aberracions normatives que està tramitant el Govern Balear, que suposen el tir de gràcia per l’illa d’Eivissa si mai s’arriben a aplicar, i que acabaran per fer aquesta illa inhabitable.