Premis Savina i Formigó 2004 (21/10/2004)

El Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB Eivissa) ha convocat la 17ena edició dels populars Premis Savina i Formigó, que es lliuraran, com és tradicional, durant un sopar al que estan convidats tots els socis, simpatitzants i públic en general.

Enguany, el sopar de lliurament dels premis Savina i Formigó es realitzarà al restaurant CAN CAUS (crta. Eivissa-Santa Gertrudis), divendres, dia 29 d’octubre, a les 21,00 hores.

Els tiquets es poden reservar o comprar a la seu del GEN, carrer Major, 20, Dalt Vila (Can Llaudis), cridant al telèfon 971 390674, mitjançant fax al mateix número i, també, per e-mail adreçat a la següent direcció: gen@gengob.org, fins dos dies abans del sopar. Cal recordar la possibilitat de reservar sopar vegetarià.

Com sempre, la identitat dels guanyadors no se sabrà fins el mateix moment del sopar, quan un membre de la Junta Directiva del GEN-GOB Eivissa llegirà els mèrits que concorren en la persona, entitat o institució premiats. El premi Savina s´atorga a aquelles persones o col·lectius que destaquen per la seua feina a favor del medi ambient i la cultura pròpia d´Eivissa, mentre que el premi Formigó es concedeix a aquells que contribueixen decisivament a la destrucció del nostre entorn natural i cultural.

Mereixedors del premi Savina han estat, en edicions anteriors, el Taller d´Estudis de l´Hàbitat Pitiús (TEHP), el professor Cristòfol Guerau d´Arellano; la Coordinadora contra el Càmping de es Ca Marí, la plataforma veinal contra les línies d´alta tensió de Sant Carles, sa Colla de l’Horta de Jesús i altres. Entre els premis Formigó més destacats figuren l´alcalde de Sant Josep, José Serra Escandell, o el de Santa Eulària, Vicente Guasch; la companyia elèctrica GESA; l´especulador i polític Abel Matutes, l’Autoritat Portuària de Balears o l´assessora jurídica de la CIU Encarnación Sánchez-Jáuregui, entre molts d´altres (podeu obtenir més informació a la web del GEN: www.gengob.org).

El trofeu del premi Savina consistirà en una placa commemorativa i una escultura del ceramista Toniet. En canvi, el premi Formigó és un bloc dels habitualment utilitzats en la construcció. Com que el guardonat amb el premi Formigó no sol assistir a recollir-lo, el GEN l´enviarà després per correu al seu destinatari, per tal que el pugui exhibir en un lloc vistós com a mostra eloqüent de la seua labor destructora.

Esta oberta la participació dels socis i simpatitzants en l’elecció dels candidats per a les dos modalitats de premis. S’accepten suggeriments.