Premis Savina i Formigó 2011 (31/10/2011)

El Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB Eivissa) ha convocat la 25 edició dels populars Premis Savina i Formigó, que es lliuraran durant un sopar al que estan convidats tots els socis, simpatitzants i públic en general.

Com sempre, la identitat dels guanyadors no se sabrà fins el mateix moment del menjar, quan un membre del GEN llegirà els mèrits que concorren en la persona, entitat o institució premiats. El premi Savina s’atorga a aquelles persones o col·lectius que destaquen per la seua feina a favor del medi ambient i la cultura pròpia d’Eivissa, mentre que el premi Formigó es concedeix a aquells que contribueixen decisivament a la destrucció del nostre entorn natural i cultural.

Mereixedors del premi Savina han estat, en edicions anteriors i entre d’altres, l’Institut d’Estudis Eivissencs, el professor Cristòfol Guerau d’Arellano, la Coordinadora contra el Càmping de es Ca Marí, la Plataforma cívica contra el camp de golf de cala d’Hort, la plataforma veïnal contra les línies d’alta tensió de Sant Carles, sa Colla de l’Horta de Jesús, la Plataforma No Volem Autopista, Joan Ferrer Ferrer i Vicent Torres Marí (educadors del Camp d’Aprenentatge de Sant Vicent de sa Cala), mossèn Joan Marí Cardona i, l’any passat, s’atorgà el premi a Ressonadors i una menció especial als treballadors de la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear per l’extinció i prevenció d’incendis forestals d’Eivissa.

Entre els premis Formigó més destacats figuren els ex-alcaldes de Sant Josep, José Serra Escandell, i de Santa Eulària, Vicente Guasch; la companyia elèctrica GESA, l’especulador Abel Matutes, Pedro Palau (Conseller de Turisme del Consell Insular), Encarnación Sánchez-Jáuregui (assessora jurídica de la CIU), Jaume Matas (Ministre de Medi Ambient), Joan Marí Tur (Conseller de Patrimoni del Consell Insular), Estrella Matutes (Consellera de Vies i Obres del Consell Insular), ISCOMAR, Francesc Triay (president de l’Autoritat Portuària de Balears), Lurdes Costa (alcaldessa de l’Ajuntament d’Eivissa) i, l’any passat, Xicu Tarrés (President del Consell d’Eivissa).

El trofeu del premi Savina consistirà en una placa commemorativa. En canvi, el premi Formigó és un bloc dels habitualment utilitzats en la construcció. Com que el guardonat amb el premi Formigó no sol assistir a recollir-lo, el GEN l’enviarà després al seu destinatari, per tal que el pugui exhibir en un lloc vistós com a mostra eloqüent de la seua labor destructora.

El sopar de lliurament dels premis Savina i Formigó es realitzarà, divendres, 18 de novembre, a les 21 hores, al restaurant  Can Caus (carretera de Santa Gertrudis).

Els tiquets es poden reservar trucant al telèfon 971 390674, mitjançant fax al mateix número, o també per correu electrònic: gen@gengob.org, fins un dia abans del sopar. Estan previstos dos tipus de menú, un d’ells vegetarià.