EL GEN , PREOCUPAT PEL PACTE CONTRA EL TERRITORI PP-PSOE (12/09/2011)

Eivissa no es pot permetre la més mínima involució i ha de seguir avançant en la protecció i gestió de l’escàs territori de que disposa.

De les filtracions sobre les negociacions dels dos partits majoritaris a l’illa d’Eivissa (i que ni tan sols el marcat bipartidisme els fa assolir, entre els dos, els vots del 50% de l’electorat), no es desprèn que s’estigui parlant de la defensa del territori ni d’avançar en la necessària protecció del nostre malmès entorn, sinó de las fórmules de sacrificar nous espais al formigó i l’especulació urbanística.

Segons es desprèn de les notícies que estan apareguent als mitjans de comunicació locals, l’anomenat “pacte pel territori”, que estan negociant PP i PSOE, lluny de buscar fórmules per avançar en la defensa i protecció, de ser un autèntic pacte pel territori, s’està convertint en un intercanvi de cromos on els còmplices decideixen què seguir sacrificant.

Lluny de parlar de fórmules per aconseguir el tan necessari canvi en el model territorial, únicament sentim parlar de desprotecció i més urbanització. Sembla que s’ha començat amb les rebaixes a la tímida llei 4/2008 i les primeres víctimes d’aquesta aliança serien Benirràs, el sòl rústic de Benimussa o els espais forestals que queden als voltants de Roca Llisa (on la urbanització prevista abarca en total un milió sis-cents mil metres quadrats). És de suposar que al menú d’aquest festí de formigó s’inclouran ses Feixes, sempre en el punt de mira d’aquests dos partits. El fet que per part de càrrecs públics es comenci a defensar públicament el conveni de ses Variades (una autèntica estafa al municipi de Portmany), i el silenci de la presumpta “oposició” davant d’això, dóna una idea del que ens espera.

El GEN reclama que, davant la situació d’extrema emergència en que es troba el territori de l’illa d’Eivissa, que no pot suportar més normatives a mida dels projectes especulatius que sorgeixen contínuament, i que continuen sent protegits i recolzats pels representants públics que haurien de defensar l’interès general, els responsables polítics estiguin a l’alçada de les circumstàncies i, d’una vegada, deixin  en mans de tècnics qualificats, experts en matèria d’ordenació i gestió territorial, la redacció dels instruments que han de regir un necessari  nou model per a l’illa d’Eivissa.