El GEN denuncia la hipocresia sense lĂ­mits del PSOE en el tema de les prospeccions petrolieres. (19/03/2011)

PSOE i PP es manifesten contraris a les prospeccions però no donen cap passa vàlida per aturar-les

José Manuel Bar i la resta de diputats balears del PSOE es pleguen mansament i submisament als dictats del Govern central, que van en contra del que vol el poble de les Pitiüses. Tarrés i Antich han mostrat una absoluta incapacitat davant  aquest atemptat contra els interessos d’Eivissa

El Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-Gob Eivissa) vol denunciar la hipocresia sense límits que demostra el PSOE, partit que a les illes intenta fer veure que està en contra de les prospeccions petrolieres previstes davant la costa NW d’Eivissa i, a Madrid, fa tot el contrari, oposant-se a l’esmena presentada pel PSM per evitar-les.

El front comú que els partits polítics i també les organitzacions socials i empresarials de les Pitiüses i les Balears havien creat per anar en contra d’aquest atemptat mediambiental s’ha vist trencat de manera imperdonable per l’actitud d’un partit polític en concret, que ha traït les promeses fetes anteriorment i que ha donat el vist-i-plau a aquests sondejos.

El GEN creu que el president del Consell d’Eivissa, Xico Tarrés, i el del Govern balear, Francesc Antich, que fins ara han mostrat una incapacitat absoluta per defensar les illes d’aquestes agressions, han de mobilitzar-se per tal de convèncer els seus correligionaris de Madrid perquè aturin aquest projecte, i si no són capaços, el més adequat seria que abandonassin de forma immediata les seues responsabilitats. L’argument que escoltarem repetitivament “aquí no se perfora nada”, no es més que una falsa,  burda, patètica i lamentable falàcia que sembla ser serà la forma d’eludir responsabilitats del  PSOE davamt l’opinió pública.

Peraltra banda,és vergonyosa l'actuació dels diputats del PSOE-IB al congrés, especialment de l'eivissenc José Manuel Bar, que ha estat incapaç en tot moment de defensar els interessos d'Eivissa i Formentera i s'ha plagat mansament i submisament als dictats del Govern central, que van en contra d'alló que vol el poble de les Pitiüses i en contra del que ha dictaminat el Parlament balear. José Manuel Bar, probablement un dels diputats més inactius del Congrés estatal, hauria de dimitir si no és capaç de fer-se ressó de les inquietuts del poble que l'ha votat.per a que defensi els seus interessos, no els de les multinacionals petrolieres.

Així mateix, resulta penosa l’ignorància de que fa gala el president del Consell, Xico Tarrés, quan afirma que és necessari un dictamen previ d’aquesta institució quan legalment això no està previst. És evident que Tarrés parla de forma automàtica per a intentar tranquilitzar la població sense tenir el més mínim coneixement del que diu, la qual cosa demostra la penuria intelectual del màxim responsable polític pitiús i el seu total passotisme i incapacitat davant problemes extremadament greus.

Donat que és fàcil que, en època preelectoral, aquest tema sigui utilitzat per altres partits com a eina de desgast contra el Govern actual, és necessari que totes les formacions polítiques, començant pel PP, es comprometin clarament a aturar aquest projecte en cas que arribin a governar. De res serveix unir-se ara a campanyes de protesta si després, en deixar l’oposició, s’obliden de tot i fan el mateix que qui manava abans.

Davant l’actual situació de desconcert, és necessari que tota la societat eivissenca, però sobretot les seues institucions, redoblin els esforços i facin tot allò que sigui necessari per paralitzar aquesta amenaça que plana damunt Eivissa i Formentera. Malgrat les declaracions d’intencions, la única cosa certa és que no s’ha presentat ni un sol recurs en contra del Decret que autoritza les prospeccions. Aquesta és la millor prova de la presa de pel de que és objecte la ciutadania per part dels polítics, de tots colors, que teòricament la representa.

Per la seva part, la Comunitat Valenciana sí ha anunciat la presentació de recursos contra aquest decret, en entendre necessari “salvaguardarel dret de tots els ciutadans valencians a gaudir d’un medi ambient segur, sa i ecològicament equilibrat” i perquè les prospeccions “suposen una potencial amenaça pels ecosistemes marítims i litorals, que pot afectar al medi ambient, l’economia i el turisme de la comuinitat Valenciana”. A aquesta acció s’ha de sumar la creació, a València, d’una Comissió Delegada específica (creada per Decret de la generalitat) per a coordinar les accions contra les prospeccions d’Hidrocarburs a la Comunitat Valenciana. Independentment de  l’eficàcia que puguin tenir aquestes accions (els recursos disponibles per lluitar contra “decretazos” de l’estat son realment molt limitats), contrasten vivament amb la paràlisi dels representats públics a les Balears, tret, de moment, el PSM, que va presentar l’esmena a la Llei d’Economia sostenible per intentar derogar el decret d’autorització.

Tampoc s’ha acudit a la defensora del poble (PP) ni s’ha anunciat cap mesura a nivel de la Comunitat Europea. En resum, que una cosa és que hi hagi poca cosa a fer si el govern central no recupera la cordura, i l’altra és que en realitat no s’estigui fent res al respecte.