L’Ajuntament de Sant Josep fa demagògia per reactivar els projectes urbanístics a Cala d’Hort (12/10/2004)

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, sempre en línia de defensar l’especulació urbanística i la destrucció del territori, ha manifestat que pretén que Cala d’Hort quedi com abans de ser parc Natural. És a dir: urbanitzacions i camp de golf. Les avantatges per als propietaris que diu defensar serien, en aquest cas nul·les.

Cala d’Hort figura, des de va dècades als catàlegs d’indrets a protegir pels seus excepcionals valors, ambientals i paisatgístics. Només l’afany especulador i les administracions insensibles han pogut posar en perill un indret tan valuós com apreciat per la ciutadania.

El GEN-GOB Eivissa, vol recordar que l’existència d’un PORN que impedeix desenvolupaments urbanístics, no exclou, sinó tot el contrari, el desenvolupament econòmic i el respecte pels drets dels residents a la zona. El retorn al planejament anterior no suposa cap benefici pels propietaris de la zona, tret de les urbanitzadores que l’Ajuntament tant ha defensat, i aquest no és un punt que aquesta administració desconegui.

Són ja molts els propietaris que s’han adonat de la forma en que han estat utilitzats per defensar els interessos de societats immobiliàries i no els seus propis.

La protecció d’aquest espai, no és tan sols una reivindicació social a l’illa d’Eivissa, sinó que ve obligada per normatives europees mitjançant les quals s’han reconegut a la zona els seus valors i la necessitat de preservar-los.

El nul respecte pel territori per part de l’Ajuntament de Sant Josep ha portat al municipi a gravíssims i irreversibles errors que ara patirà per sempre aquest terme municipal. Les mostres de a qui defensa aquest Ajuntament, i de que no són precisament als habitants del terme municipal, són massa evidents.

Aquest ajuntament oblida amb massa facilitat la mobilització ciutadana que va provocar la defensa dels projectes urbanístics prevists a la zona. Aquesta actitud de defensa dels “drets” mai va anar encaminada als propietaris individuals de la zona, sinó només a les promotores immobiliàries. Creu que la gent ha oblidat això?

El GEN espera que una gestió tan desastrosa i allunyada de l’interès públic que ha portat a terme aquest consistori no quedi impune davant la Llei.