El GEN exigeix responsabilitat a institucions i empresariat i una actuació decidida per impedir les prospeccions petroleres al canal d’Eivissa. (15/02/2011)

Considera lamentables el sil.lenci del govern i l’empresariat turístic fins ara.

 El GEN s’ alegra de la repentina sensibilització ecologista del Sr Matutes i lamenta que hagi deixat passar més d’un mes i mig abans de recolçar les nostres denúncies.

Davant l’irresponsabilitat demostrada pel govern de l’Estat d’autoritzar prospeccions petroleres que posen en perill  els ecosistemes marins de les illes i la  supervivència econòmica de l’arxipèlag, el GEN-GOB va demanar, a finals de 2010, un posicionament clar i contundent del govern Balear per tal d’evitar que aquest projecte, d’empreses britàniques, es porti a la pràctica. Fins a dia d’avui ni una sola paraula al respecte ha sortit de cap membre de l’executiu balear. Ara, que el president de la Mesa Nacional de Turismo, manifesta la mateixa opinió, la consellera de Turisme expresa la seva preocupació però de moment no s’anuncia encara cap mesura judicial ni d’altre caire pel tal d’aturar les prospeccions. El GEN vol deixar constància de que el projecte és una autèntica aberració davant la qual resulta increïble el sil.lenci de la classe política balear, que teòricament vetlla pels interessos dels ciutadans de les illes però, també, de que l’aberració ho és la denuncii qui la denuncíi, no només segons qui ho faci.

 És necessari que aquelles institucions i càrrecs públics que tenen la capacitat política, jurídica i econòmica per evitar aquestes prospeccions actuïn de manera decidida per evitar que es portin a terme, donat que el perill que representen des de tots els punts de vista és immens. El Consell, els ajuntaments i el Govern balear han de fer passes concretes que vagin més enllà de la simple declaració d’intencions per tal que frenin aquesta deplorable iniciativa. Els empresaris del sector turístic també tenen la capacitat econòmica necessària per interposar els recursos judicials necessaris per intentar aturar aquesta iniciativa, que és un autèntic atemptat en tots els fronts contra la  nostra terra. Des del GEN es va donar la veu d’alarma i s’actuarà dins de les nostres possibilitats, però ha arribat l’hora de que altres deixin d’actuar amb demagògia, cinisme i/o passotisme i, ni que sigui per defensar els seus interessos –que és l’únic que els importa-, per una vegada, defensin també aquesta terra.