UNA NOVA AUTOVIA AMENAÇA EL TERRITORI EIVISSENC. EL GEN ESPERA QUE EL CONSELLER DE MOIBILITAT RECUPERI EL SENY I LA SENSIBILITAT I RETIRI ELS PROJECTES D’AUTOVIA A SANTA EULÀRIA (17/09/2010)

El Grup d´Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB) vol manifestar la seua total oposició a la nova autovia que ha començat a tramitar el Consell d´Eivissa per a l´actual carretera de Santa Eulària

Resuta obvi que la necessitat de millores en punts concrets de l´esmentada carretera no ha de passar de cap manera per convertir-se en un nou macroprojecte desmesurat i agressiu pel nostre territori.

El GEN s’oposa frontalment al projecte presentat per l’equip de govern del Consell, que segueix fidelment el model depredador i desmesurat de les autovies que es construïren a la carretera de Sant Antoni i la de l’aeroport.

Sembla massa evident que les intencions últimes del Consell consisteixen a construir una calçada de dos carrils d’anada i dos de tornada al llarg de tot el tram projectat, tot i que, per dissimular aquestes intencions, també inclogui alguna alternativa que manté els dos carrils actuals. En qualsevol cas, és obvi que el projecte presentat representa un inassumible consum de territori amb noves variants i rotondes desmesurades, així com l’obertura de nous vials en ple sol rústic que provocaran consum de territori i expropiacions innecessàries.

És també obvi que aquest projecte no és més que el primer pas i l’anunci del que vendrà a continuació per a la resta de la carretera de Santa Eulària, i acabarà convertint-se en una autovia de dalt a baix, com passa sempre que a Eivissa es comença per "petites modificacions", com ho demostra el cas del dic des Botafoc i
les consegüents plataformes.

En tot cas, aquest macroprojecte demostra el fracàs de la política del Consell, del Govern i dels ajuntaments en matèria de mobilitat, perquè si l’interès que posen en desenvolupar una autovia el posassin en desplegar un transport públic eficient a tota l´illa no es necessitarien inversions antiecològiques i antieconòmiques com aquesta.

Avui, viatjar en autocar per part dels residents continua sent tant car que és més barat circular en cotxe, i les freqüències segueixen sent insuficients. Un exemple són els enllaços en autobús entre Vila i Santa Eulària que són francament escassos durant els mesos d’hivern, i sobretot a la tarda. Aquesta situació demostra la incapacitat del conseller Albert Prats per portar a terme mesures sostenibles de mobilitat i demostra també que li és més fàcil escampar asfalt i ciment, al més pur estil de la seva predecessora, que dotar l’illa d’un servei de transport públic eficient i suficient.

Es decepcionant veure que tota la classe política de l´illa comparteix els mateixos criteris de mobilitat, consistents en ampliar i tornar a ampliar carreteres en una illa que, en canvi, no és ampliable, i en un territori cada vegada més massificat i més saturat de vehicles.

Per això, el GEN demana la retirada immediata d’aquest projecte i la seua substitució per altres mesures de millora de la mobilitat basades en una combinació d’obres molt concretes i limitades i un desplegament del transport públic ambiciós.

En aquests moments Eivissa és el clar exemple de la cèlebre frase de Grouxo Marx: “La política és l’art de buscar problemes, trobar-los, fer un diagnòstic fals i aplicar solucions equivocades”