EN RESPOSTA A L’ANUNCI DE QUERELLA DEL PRESIDENT DEL CONSELL D’EIVISSA CONTRA EL GEN-GOB EIVISSA (26/05/2010)

Davant les declaracions fetes als mitjans de comunicació pel Sr. Tarrés, President del Consell d’Eivissa i el Sr. Marí, batlle de Santa Eulàlia, en GEN-GOB Eivissa vol manifestar el següent:

1-Al GEN-GOB Eivissa li preocupa l’anunci de querella fet pel President del Consell perquè, sense tenir la més mínima possibilitat d’èxit, podria estar pensant en utilitzar fons públics per portar-la endavant. El cost d’un procediment penal és molt alt, i en temps de crisi i de retalls pressupostaris, de rebaixes de sous i congelació de pensions, estaria completament fora de lloc que les arques públiques haguessin d’assumir el cost de les venjances particulars del Sr. Tarrés, contra una entitat declarada d’Utilitat Pública, sense ànim de lucre, només perquè ha demanat que s’investiguin les seves activitats.

2-El GEN-GOB Eivissa, contràriament a allò que manifesta el Sr. Tarrés, no ha presentat cap denuncia falsa. Els fets que s’han denunciat estan perfectament documentats i legítimament s’ha demanat a la fiscalia que investigui si poden ser constitutius de diversos delictes, concretament: prevaricació, negociacions prohibides a autoritats i tràfic d’influències. Per altra banda, el GEN CONFIRMA que la denuncia ja ha estat interposada davant la fiscalia, per tant, si és a això que ha d’esperar el Sr. Tarrés per interposar la querella, ja ho pot fer sense més demora.

3-El Sr. Tarrés afirma que s’han denunciat negociacions polítiques que en cap cas poden ser constitutives de delicte. Això, però, és FALS. A les reunions mantingudes amb els batlles, no s’ha parlat de parcel•les mínimes, evidentment tampoc de protecció territorial (cosa que sembla no preocupar en absolut al Sr. Tarrés), ni d’infraestructures supramunicipals. S’ha negociat aconseguir tramitar, via esmenes a un Decret-Llei, una norma a mida per emparar il•legalitats urbanístiques molt greus, en alguns casos NO PRESCRITES, i de possibilitar el desenvolupament urbanístic a sòls rústics i protegits i obviar l’acompliment d’una sentència judicial..

4-Denunciar els fets, perfectament contrastats i provats, no és delicte. Delicte és tenir coneixement d’actuacions presumptament il•legals i no denunciar-les. El Codi Penal és clar quant a l’obligació dels ciutadans de denunciar les il•legalitats de que es tengui coneixement.

5-El GEN-GOB Eivissa considera com a mínim curiós, que el Sr. Tarrés vulgui acudir a la justícia per demanar que es castigui al GEN-GOB Eivissa per fer la seva feina, quan precisament el que s’ha denunciat des d’aquesta entitat és, entre d’altres coses, que el que pretén aquest Sr. és obviar l’acompliment d’una sentència judicial.

6-El GEN-GOB Eivissa considera que la preocupació del Sr. Tarrés és lògica, donat que EN TOTS ELS CASSOS en que el nostre grup ha presentat denuncies penals han resultat imputats tècnics o polítics, per tant és obvi que les denuncies presentades pel nostre grup no són gratuïtes i no tenen com a finalitat perjudicar la imatge de ningú, sinó vetllar pel compliment de la legalitat que sovint s’obvia des d’algunes administracions. Si el Sr. Tarrés està preocupat per la seva imatge política, faria bé de vetllar per la protecció dels valors naturals, culturals i paisatgístics de l’illa, en comptes de dedicar la seva activitat a buscar vies per solucionar els problemes dels que han incomplert la llei, demostrant que a Eivissa la igualtat dels ciutadans davant la llei no existeix, i que n’hi ha que poden incomplir-la impunement i no només no son perseguits, sinó que se’ls fan normes a mida a un parlament autonòmic.