EL GEN DEMANA A L´ALCALDE DE SANT JOSEP QUE ATURI LA DESTRUCCIÓ DEL SEU MUNICIPI. (19/05/2010)

El Grup d´Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB) vol manifestar la seua total estupefacció per les declaracions fetes en els mitjans de comunicació per l´alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, en relació a l´inedificabilitat de les ANEI, fet sobre el qual afirma que no sap si hi està d´acord. Aquesta increible vacil.lació en
la necessitat de preservar els darrers racons intactes que queden a la nostra illa i que a més a més, son els més valuosos ambientalment, demostra quin és el talant de l´alcalde i la seua pobra conciència de la situació urbanística i ambiental que pateix l´illa. Si Josep Marí Ribas no està segur de la necessitat de preservar els ANEI, ja podem imaginar quina serà la seua opinió sobre la resta del territori.S´ha de recordar que les normatives que estan en fase de tramitació per les institucions illenques i autonòmiques només eleven tímidament i de forma gairebé imperceptible l´actual grau de protecció. Actualment, les ANEI ja son inedificables en més d´un 85 per cent, per la qual cosa els canvis únicament aportaran una uniformitat de criteri necessària i acabaran amb la confusió i inseguretat jurídica que existeix actualment. Així, només s’enten que es facin aquestes declaracionsdes de la demagògia i buscant un populisme que fa un flac favor a les necessitats reals de l’illa, discriminada històricament en temes de protecció ambiental.
El GEN considera que la nova llei del Sol de Balears es queden curtes en les seues pretensions proteccionistes, perquè pràcticament deixen les coses tal i com estan. Però el que resulta indignant és que malgrat aquests tímids avanços hi hagi càrrecs de responsabilitat que s´alineen amb les tesis més reaccionaries i destructores de la nostra illa. Precissament és al municipi de Sant Josep on més fa falta una nova ordenació territorial, donat el deplorable contingut de les noves Normes Subsidiàries que està tramitant l´ajuntament. Aquestes Normes son la continuitat i prolongació de les que durant quasi 30 anys han estat destrossant el municipi i només s´hi han aplicat canvis cosmètics, mai de fons. El manteniment incomprensible de grans superfícies de sol urbanitzable a Cala Tarida, a sa Caixota, a Platges de Comte, a Platja d´en Bossa, a Sant Jordi i a altres indrets del municipi no son el canvi que havien anunciat els actuals governants, sinó precissament la continuació de la política anterior.
A altres indrets de les Balears, els responsables polítics no han tengut problema per actuar amb valentia per a desclassificar terrenys amb una situació jurídica molt més complicada que la d´alguns que hi ha a Sant Josep, que es mantenen per pur caprici, per incapacitat política o per deixedesa.En aquestes circumstàncies, el mínim que es pot esperar de la classe política és que mantengui intactes, com passa a la resta de les Balears, les ANEI, que han de ser lloc senzillament intocables des del punt de vista urbanístic. Avui en dia, l´única cosa que continua cresquent a Eivissa és el ciment i l´asfalt, i l´únic que va de recules és el nostre territori, que gràcies a postures com la de Josep Marí Ribas, cada vegada és més escàs. Se suposa que aquesta tendència s´ha de canviar, no consolidar.