Premis Savina i Formigó 2009 (17/11/2009)

El Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB Eivissa) ha convocat la 23 edició dels populars Premis Savina i Formigó, que es lliuraran, durant un dinar al que estan convidats tots els socis, simpatitzants i públic en general.

Com sempre, la identitat dels guanyadors no se sabrà fins el mateix moment del menjar, quan un membre del GEN llegirà els mèrits que concorren en la persona, entitat o institució premiats. El premi Savina s’atorga a aquelles persones o col·lectius que destaquen per la seua feina a favor del medi ambient i la cultura pròpia d’Eivissa, mentre que el premi Formigó es concedeix a aquells que contribueixen decisivament a la destrucció del nostre entorn natural i cultural.

Mereixedors del premi Savina han estat, en edicions anteriors i entre d’altres, l’Institut d’Estudis Eivissencs, el professor Cristòfol Guerau d’Arellano, la Coordinadora contra el Càmping de es Ca Marí, la Plataforma cívica contra el camp de golf de cala d’Hort, la plataforma veïnal contra les línies d’alta tensió de Sant Carles, sa Colla de l’Horta de Jesús, la Plataforma No Volem Autopista o, l’any passat, Joan Ferrer Ferrer i Vicent Torres Marí, educadors del Camp d’Aprenentatge de Sant Vicent de sa Cala. Entre elspremis Formigó més destacats figuren els ex-alcaldes de Sant Josep, José Serra Escandell, i de Santa Eulària, Vicente Guasch; la companyia elèctrica GESA; l’especulador Abel Matutes; Pedro Palau, aleshores Conseller de Turisme del Consell Insular; Encarnación Sánchez-Jáuregui, aleshores assessora jurídica de la CIU; Jaume Matas, aleshores Ministre de Medi Ambient; Joan Marí Tur, aleshores Conseller de Patrimoni del Consell Insular; Estrella Matutes, aleshores Consellera de Vies i Obres del Consell Insular, ISCOMAR o, l’any passat, Francesc Triay, president de l’Autoritat Portuària de Balears.

El trofeu del premi Savina consistirà en una placa commemorativa. En canvi, el premi Formigó és un bloc dels habitualment utilitzats en la construcció. Com que el guardonat amb el premi Formigó no sol assistir a recollir-lo, el GEN l’enviarà després al seu destinatari, per tal que el pugui exhibir en un lloc vistós com a mostra eloqüent de la seua labor destructora.

Enguany, el dinar de lliurament dels premis Savina i Formigó es realitzarà, dissabte, 21 de novembre, a les 14 hores, al restaurant Can Caus,.

Els tiquets es poden reservar o comprar a la seu del GEN, carrer Major, 20, Dalt Vila (Can Llaudis), cridant al telèfon 971 390674, mitjançant fax al mateix número o, també, per correu electrònic a la següent direcció: gen@gengob.org, fins un dia abans del dinar. Cal recordar la possibilitat de reservar dinar vegetarià.