EL GEN INICIA UNA CAMPANYA DE FIRMES PER EXIGIR LA REPOSICIÓ DE L’EMPEDRAT TRADICIONAL DE DALT VILA (03/03/2009)

ES RECLAMA DE DIMISSIÓ DE TOTA LA COMISSIÓ DE SEGUIMENT DEL PEPRI DE DALT VILA

SI EN EL TERMINI D’UNA SETMANA NO S’HA INICIAT LA RETIRADA DEL PAVIMENT MODERN I LA REPOSICIÓ DEL PAVIMENT TRADICIONAL, EL GEN ENVIARÀ UN DOSSIER DE L’ACTUACIÓ A LA UNESCO

El GEN-GOB, davant l’aberrant atemptat que s’està perpetrant contra el patrimoni històric de l’illa d’Eivissa amb l’eliminació dels empedrats tradicionals i la seva substitució per paviments foranis, posarà en marxa, aquesta setmana, una recollida de firmes per tal d’exigir a l’equip de govern municipal que rectifiqui i s’iniciï la retirada del paviment modern que s’està col·locant.

Si l’Ajuntament de la ciutat no rectifica de forma immediata i no paralitza la col·locació de l’empedrat que està desfigurant la imatge tradicional del casc històric, el GEN remetrà un dossier d’aquesta actuació a la UNESCO.

En GEN-GOB considera que, davant la gravetat dels fets, la totalitat dels integrants de comissió de seguiment del PEPRI de Dalt Vila han de dimitir de forma immediata per deixar el lloc a persones que demostrin una sensibilitat i un respecte pel patrimoni històric de la qual ells careixen per complet. El Patrimoni de la Humanitat no pot estar, per més temps, en mans d’irresponsables que puguin donar el vist i plau a autèntiques salvatjades com la comesa amb els empedrats tradicionals.

Si, en el termini d’una setmana no s’han començat a eliminar els paviments moderns i a reposar els tradicionals, el GEN-GOB enviarà un dossier de l’actuació al comitè Patrimoni Mundial per a que valori l’actuació ja que, com ve sent habitual, és poc probable que l’ajuntament s’hagi dignat a informar aquest organisme del projecte de canvi de paviment. Sembla que, de seguir així, l’equip de govern de la Sra. Lurdes Costa passarà a la Història com el que aconseguí que Eivissa fos esborrada del grup Ciutats Patrimoni declarades per la UNESCO. Aquest fet serà, sense cap mena de dubte, el més destacat d’aquesta legislatura.

El GEN-GOB ja ha remés a l’alcaldessa una petició formal de paralització de les obres i de restauració dels empedrats destruïts i, de moment, restam a l’espera d’una resposta ràpida i afirmativa a les nostres peticions.