Premis Savina i Formigó 2008 (21/10/2008)

El Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB Eivissa) ha convocat la 22 edició dels populars Premis Savina i Formigó, que es lliuraran, durant un sopar al que poden assistir tots els socis, simpatitzants i públic en general.

Com sempre, la identitat dels guanyadors no se sabrà fins el mateix moment del sopar, quan un membre del GEN llegirà els mèrits que concorren en la persona, entitat o institució premiats. El premi Savina s’atorga a aquelles persones o col·lectius que destaquen per la seua feina a favor del medi ambient i la cultura pròpia d’Eivissa, mentre que el premi Formigó es concedeix a aquells que contribueixen decisivament a la destrucció del nostre entorn natural i cultural.

Mereixedors del premi Savina han estat, en edicions anteriors, i entre d’altres, l’Institut d’Estudis Eivissencs, el professor Cristòfol Guerau d’Arellano, la Coordinadora contra el Càmping de es Ca Marí, la Plataforma cívica contra el camp de golf de cala d’Hort, la plataforma veïnal contra les línies d’alta tensió de Sant Carles, sa Colla de l’Horta de Jesús o, l’any passat, Hazel Morgan, presidenta d’Amics de la Terra Eivissa.
Entre els premis Formigó més destacats figuren els ex-alcaldes de Sant Josep, José Serra Escandell, i de Santa Eulària, Vicente Guasch; la companyia elèctrica GESA; l’especulador Abel Matutes; Pedro Palau, aleshores Conseller de Turisme del Consell Insular; Encarnación Sánchez-Jáuregui, aleshores assessora jurídica de la CIU; Joan Marí Tur, aleshores Conseller de Patrimoni del Consell Insular; Estrella Matutes, aleshores Consellera de Vies i Obres del Consell Insular o, l’any passat, ISCOMAR.

El trofeu del premi Savina consistirà en una placa commemorativa. En canvi, el premi Formigó és un bloc dels habitualment utilitzats en la construcció. Com que el guardonat amb el premi Formigó no sol assistir a recollir-lo, el GEN l’enviarà després al seu destinatari, per tal que el pugui exhibir en un lloc vistós com a mostra eloqüent de la seua labor destructora.

Enguany, el sopar de lliurament dels premis Savina i Formigó es realitzarà al restaurant LA TERRAZA (platja d’en Bossa), divendres, dia 24 d’octubre, a les 21 hores.

Els tiquets es poden reservar o comprar a la seu del GEN, carrer Major, 20, Dalt Vila (Can Llaudis), cridant al telèfon 971 390674, mitjançant fax al mateix número i, també, per correu electrònic a la següent direcció: gen@gengob.org, fins un dia abans del sopar. Cal recordar la possibilitat de reservar sopar vegetarià.