EL GEN ESPERA QUE S’ARRIBI FINS A LES ÚLTIMES CONSEQÜÈNCIES EN EL “CAS HUERTA” (08/10/2008)

LAMENTA LA INDIFERÈNCIA QUE HA MOSTRAT LA FISCALIA ANTICORRUPCIÓ DE BALEARS PER L’ILLA I LA MANCA DE MITJANS DE QUE ES DISPOSA PER PERSEGUIR A EIVISSA AQUEST TIPUS DE DELICTES.

REITERARÀ A L’AJUNTAMENT LA PETICIÓ DE PARALITZACIÓ D’OBRES VINCULADES A LA TRAMA QUE CONTINUEN EN EXECUCIÓ ACTUALMENT

El GEN-GOB Eivissa considera històrica l’actuació de la justícia en al cas Huerta, després de dècades en que l’urbanisme de Sant Josep de sa Talaia sembla haver estat dirigit per una autèntica xarxa criminal de delinqüents urbanístics.

Tot i que resulta altament improbable que s’arribi a destapar més que una ínfima part del que han estat els vint anys més desafortunats de l’urbanisme a Eivissa, el GEN espera i desitja que la justícia acabi d’una vegada amb la impunitat amb que la delinqüència urbanística organitzada, la més important i estesa juntament amb el tràfic de drogues a l’illa d’Eivissa, ha actuat fins ara. De la mateixa manera esperam que l’acció de la justícia arribi fins a les últimes conseqüències, és a dir, no només a la condemna dels que puguin ser responsables, sinó també a ordenar i executar les demolicions d’allò il·legalment edificat, perquè no es pot permetre que continuïn sortint a compte aquest tipus d’activitats. En cas contrari s’estaria permetent que aquestes activitats delictives continuassin donant beneficis milionaris i resultant sempre molt més rendibles que una activitat professional honrada. Actualment, immobles edificats al marge de la legalitat, presumptament amb els informes favorables del Sr. Huerta, es troben en venda per xifres milionàries i altres continuen en construcció, a urbanitzacions il·legals denunciades pel GEN fa més de tres anys.

El GEN-GOB valora l’esforç fet per part de la Fiscalia d’Eivissa i els jutjats d’instrucció que porten el cas i lamenten profundament la manca d’interès que ha mostrat sempre la Fiscalia anticorrupció de Balears per l’illa d’Eivissa, que forma part de la seva jurisdicció però on no han actuat mai, malgrat la insostenible situació a que ha arribat l’illa per aquest tipus de conductes il·lícites. A Eivissa, la crònica manca de mitjans i la indiferència dels màxims organismes responsables en matèria de justícia, han estat també responsables de la proliferació d’aquestes conductes delictives, fins al punt que es podria considerar que han estat implícitament consentides. L’esforç que persones com els fiscals Campoy (que va demanar la imputació dels ara detinguts a rel de la primera denuncia del GEN), i Torres, i del jutge d’instrucció, no poden pal·liar de cap manera la manca de mitjans. En un Estat de Dret no es pot abandonar l’obligació de dotar a la justícia dels mitjans necessaris, però quan es dóna prioritat a les grans obres públiques, de discutible utilitat, en comptes d’apostar per garantir la seguretat i els drets dels ciutadans en coses tan bàsiques com el funcionament de l’administració de justícia, s’arriben a situacions esperpèntiques com la que es viu a l’illa d’Eivissa.

El GEN-GOB adreçarà un nou escrit a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia per instar la paralització cautelar de les obres encara en marxa vinculades a la presumpte xarxa criminal que operava al municipi.

Per altra banda, aquesta xarxa mafiosa, presumptament liderada pel Sr Huerta i que involucraria a membres de la seva família, sembla que pot afectar a un nombre indeterminat però elevat de persones, dins i fora de l’illa, que podrien formar part de la mateixa o ser col·laboradors necessaris en els fets que s’estan investigant.