El GEN participa al curs sobre corrupció urbanística de la Universitat Catalana d’Estiu (23/08/2008)

A la localitat de Prada de Coflent, del 20 al 24 d’agost, dins del programa que ofereix la Universitat Catalana d’Estiu, s’ha programat el curs “Corrupció Urbanística a les Illes”. Dins d’el mateix, que tractarà sobre els escàndols urbanístics de més ressó a les illes Balears, el GEN-GOB ha estat convidat a participar per exposar la situació i els casos a l’illa d’Eivissa.

La confusió que es dóna a Eivissa entre els interessos públics i els privats, les normatives a mida al més pur estil Berlusconi, la impunitat en que s’actua o es deixa d’actuar des dels càrrecs polítics o tècnics (delictes per acció u omissió) i l’existència únicament virtual d’una Fiscalia anticorrupció a Balears, que ignora sistemàticament la problemàtica a l’illa d’Eivissa, -de fet deu ignorar fins i tot l’existència d’aquesta illa-, seran alguns dels temes que es tractaran avui dissabte, dins de l’esmentat curs.

El GEN-GOB ha decidit acceptar la invitació a participar en aquest curs d’estiu com a forma de donar a conèixer la situació de caos urbanístic a que ha arribat l’illa després d’anys de caos absolut en matèria d’ordenació territorial. També es tractarà la sistemàtica incapacitat i manca de voluntat de les diferents administracions per fer front al problema i les normatives de punt i final que periòdicament es van aprovant en un cicle interminable on no es dóna mai la persecució efectiva ni la condemna dels responsables i la impunitat que permet i fomenta que la corrupció sigui l’autèntica au fènix a Eivissa.