Normes subsidiàries de Sant Josep (07/02/2008)

A l’espera de conèixer el contingut de les noves NNSS del municipi de Sant Josep de sa Talaia, el GEN-GOB vol manifestar la seva esperança en que ajudin a solucionar, en la mida que sigui possible, el desgavell urbanístic que ha patit el municipi durant dècades.

Malgrat tot, també s’ha de recordar que aquest desgavell no només ve d’unes normes absolutament irracionals i desenvolupistes, aprovades al 1986, sinó també de la corrupció i la nul·la voluntat política de fer acomplir la normativa. Exemple lamentable d’això n’és la totalitat del municipi, però per esmentar un cas podem citar la zona de penya-segat d’es Cubells, zona de la qual s’anuncia ara la seva protecció quan, en realitat, ja té el màxim grau de protecció possible des de l’any 1973, és a dir, fa més de tres dècades, i no ha servit de res. Durant aquest temps, per acció i per omissió, els responsables polítics han permès el desenvolupament urbanístic d’aquest indret i en cap cas, ni fa 30 anys ni ara, han mostrat el més mínim interès per perseguir les il·legalitats.
És per això que la normativa urbanística ha de ser, no només un instrument al servei de l’interès públic i per evitar l’especulació, sinó que s’ha de saber aplicar i fer acomplir.

Quant a les declaracions de la Sra. Castro, cap de l’oposició del Partit Popular al municipi, el GEN-GOB no pot fer més que manifestar una sorpresa sense límits, en provenir d’una persona que ha estat directament corresponsable en les darreres legislatures del caos urbanístic de Sant Josep, caos que a dia d’avui és una autèntica amenaça per l’estabilitat pressupostària d’aquest municipi, per les continues i gravíssimes il·legalitats comeses des de la pròpia administració municipal; per altra banda, és cert que lamentablement ha mancat voluntat política per protegir la zona de Comte, però aquesta manca de voluntat s’ha donat també per part del Partit Popular que, com la resta de partits, tampoc ha presentat cap proposta per incloure aquest espai a la norma que prepara el Govern, esmena que d’haver-se presentat hauria estat suficient per evitar una nova urbanització a la costa de Sant Josep.

El GEN-GOB estudiarà detingudament el contingut de la nova normativa municipal i farà les al·legacions que consideri oportunes dins del termini que s’habiliti a l’efecte, al·legacions que esperam siguin tingudes en compte per l’equip de govern.