El GOB DEMANA LA CONTENCIÓ DEL CREIXEMENT URBANÍSTIC. Les quatre seccions insulars del GOB es reuneixen aquest cap de setmana a Eivissa (13/07/2007)

La mobilització ciutadana d’aquests darrers anys no ha d’haver estat de bades. El nous governs han d’assumir el repte de rectificar les polítiques de destrucció territorial dels governs cessants. Els propòsits que els nous governs han expressat, en els respectius programes i acords de govern, donen esperances de solució, al manco per a alguns dels problemes, que esperam no defraudin.

En qualsevol cas, el GOB seguirà, com fins ara, denunciant els abusos i les il·legalitats i fent propostes en positiu, per donar alternatives realistes.

En aquestes circumstàncies, representants de tots els GOBs ens trobam amb motiu de la reunió interinsular anual, que enguany es celebra a Eivissa els dies 13, 14 i 15 de juliol. El principal propòsit d’aquesta junta interinsular és aprofundir en la nostra CRÍTICA SOLVENT i seguir més enllà vers la CONTRIBUCIÓ PROPOSITIVA.

El GOB fa de portaveu de persones descontentes amb el deteriorament ambiental i social; vigila i denuncia als que actuen en perjudici de la col·lectivitat. Aquesta és la primera i principal funció del GOB. N’és una bona mostra la resistència front a la destrossa territorial de les 9 noves autopistes i dels plans territorials desenvolupistes que sumen més de 2.000 ha. de nou sòl urbanitzable. Aquest llegat dels governs cessants, amb l’empremta del Partit Popular, precisa d’una urgent rectificació, per via normativa en matèria d’ordenació territorial. L’ordenació territorial és una principal eina d’intervenció decisiva. Té conseqüències ambientals, però les seves motivacions són econòmiques; l’actual roda d’especulació, construcció i endeutament vicia l’ordenació territorial, apartant-la de l’interès general. La contenció del creixement urbanístic ha de ser un dels primers i principals objectius dels nous governs.

Però més enllà de la denuncia, el GOB proposa compromisos concrets; amb la vista fixa en l’«impossible», per ser realistes. La nostra ambició és la d’assolir els màxims d’equilibri ambiental, justícia i democràcia. El GOB es compromet amb projectes concrets i realitzables, amb bones pràctiques ambientals, socials i econòmiques. La reunió interinsular es centrarà en les propostes del GOB pel que fa a ordenació territorial, disciplina urbanística, la protecció d’espais naturals i l’ordenació portuària, energètica, de la mobilitat, hídrica i agrària.

Podeu contactar amb el GOB als telèfons 626691818 de Macià Blázquez o 617311152 de Marià Marí.