EL GEN DECLINA LA INVITACIÓ DE GRUPO MATUTES A ASSISTIR A UN ACTE DE CONCILIACIÓ ALS JUTJATS D’EIVISSA. EL GRUP MATUTES INTENTA FER CALLAR AL GEN AMB UNA QUERELLA (29/06/2007)

En una ridícula maniobra per intentar atemorir el GEN-GOB, i de pas, per mirar de tapar l’escàndol denunciat per aquesta organització davant la Fiscalia pel cas de ses Variades i el PTI, el Grupo de Empresas Matutes ha convocat al GEN a un acte de conciliació, previst per al proper 3 de juliol, en el Jutjat de Primera Instància núm. 1 de la ciutat d’Eivissa.

El fet que el GEN-GOB anunciàs la interposició d’una denuncia davant de la Fiscalia per presumptes delictes de tràfic d’influències, prevaricació i activitats prohibides a autoritats en la tramitació i aprovació del Pla Territorial Insular d’Eivissa ha preocupat a aquest grup d’empreses de tal manera que, mitjançant aquest tipus de maniobres intimidatòries, tracten de silenciar les denúncies i desactivar a qui dóna a conèixer fets tan sospitosos i escandalosos com els que es varen denunciar.

Concretament, segons els demandants, a la roda de premsa feta pel nostre grup on es va anunciar la denuncia a la Fiscalía, es feren manifestacions “con temerario desprecio hacia la verdad y conocimiento de su falsedad... se imputó conductas altamente injuriosas, infamantes y que lesionan el prestigio profesional a nivel nacional e internacional”. Tot i que això del “temerario desprecio hacia la verdad” és, sense cap dubte, una llicència literària per fer encaixar la conducta del GEN dins d’un tipus penal, al menys des d’aquest grup d’empreses es reconeix implícitament que les conductes denunciades són extremadament greus, la qual cosa és d’agrair pel reconeixement que això comporta.

Segons els demandants, l’intent de conciliació és previ a l’exercici d’accions penals i, segons la seva particular interpretació dels fets, la roda de premsa del GEN va tenir lloc en una data escollida per aprofitar mediàticament l’efecte de l’anomenat “cas Andratx” (en realitat el motiu de fer-la al desembre passat era evitar donar-ho a conèixer en any electoral i, de fet, la nostra denuncia es troba, en aquests moments, en fase d’ampliació).

Aquest grup d’empreses té la pretensió que el GEN-GOB publiqui a tota una sèrie de mitjans de comunicació la resolució d’avenència a que es pogués arribar a l’acta de conciliació convocada i accepti el pagament de 600.000 euros pels danys ocasionats al seu “prestigi nacional i internacional”.

El GEN-GOB considera que aquest tipus de mesures coactives van només encaminades a silenciar i ocultar a l’opinió pública el tipus de conductes denunciades. El GEN es pregunta què farà aquest grup empresarial quan la Fiscalia demani la imputació dels responsables per les conductes denunciades: denunciaran també al Fiscal?

La nostra organització declina la invitació feta pel Grupo de Empresas Matutes a aquest acte de conciliació i el convida a estalviar-se procediments completament absurds i condemnats al fracàs contra aquells que donen a conèixer, de manera fonamentada i rigorosa, les flagrants irregularitats comeses per determinats polítics. El GEN no només es reafirma en tots els extrems denunciats, sinó que ja està preparant una ampliació de la seua denúncia davant el cúmul d’il·legalitats comeses en l’aprovació de l’encara vigent Pla Territorial Insular.