El GEN denuncia la hipocresia de l’Ajuntament de Vila, que pregona contenció urbanística i, en canvi, augmenta les zones urbanitzables. (29/06/2004)

El Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB Eivissa) vol denunciar públicament la hipocresia exhibida per l’equip de govern de l’Ajuntament d’Eivissa en relació a la reclassificació de dos terrenys del municipi.

Especialment preocupant és un d’ells, el més gran, de gairebé 30.000 metres quadrats, situat a Platja d’en Bossa, on l’Ajuntament ha decidit passar-lo de sòl rústic a sol urbà per que “estava desaprofitat”. Aquesta decisió demostra un cinisme i una hipocresia sense precedents, al traduir amb fets exactament el contrari del que defensen de paraula.

Vila, el municipi més petit i massificat de l’illa, no té encara, segons sembla, prou ciment i asfalt. Per això l’Ajuntament, donat que sembla haver descobert que hi quedava un trosset sense construir, ha decidit també aniquilar-lo, no fos cosa que el dia de demà pogués ser una zona verda on els ciutadans poguessin respirar.

Aquesta decisió, adoptada amb una legalitat tan dubtosa que els assessors jurídics del GEN ja estan estudiant possibles accions davant els tribunals, té lloc quan teòricament el municipi està en fase de reflexió i pausa urbanística, perquè s’està preparant la revisió del PGOU. Si aquesta reclassificació és un indicatiu de quin serà el contingut del nou PGOU, ja veim quines seran les inclinacions de l’Ajuntament de Vila: aprofitar qualsevol petit boci de terreny per edificar.

Amb la reclassificació d’aquests 30.000 metres quadrats de sol rústic, l’equip de Xico Tarrés acaba de posar el seu gra d’arena perque, el dia de demà, sigui necessària la construcció i ampliació de noves autopistes a la nostra illa. És construint més com augmenta el número de cotxes, i amb els cotxes com creixen les nostres carreteres, minven el nostres recursos, es destrueix el nostre paisatge i s’esguerra la nostra ja malmesa imatge turística. L’urbanisme excessiu és l’origen de gairebé tots els mals ambientals i socials que té ara l’illa. L’Ajuntament d’Eivissa ha fet una contribució més en aquesta direcció tan nefasta.