El GEN va anellar gairebé 1.000 aus durant l’any 2006 (10/04/2007)

L’Equip de Natura ha anellat 14.679 exemplars des de la seua creació, el 1992

L’Equip de Natura del Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB Eivissa) va anellar, durant l’any 2006, un total de 919 aus de 52 espècies diferents a l’illa d’Eivissa i els seus illots adjacents.

Aquesta xifra representa que fins ara l’Equip de Natura ha anellat des de la seua creació, l’any 1992, un total de 14.679 aus de 129 espècies diferents.

Enguany s’ha de destacar l’anellament, per primera vegada a Eivissa, d’un exemplar de corb (Corvus corax).

La major part dels anellaments de 2006 s’han realitzat durant la campanya realitzada a l’illot de sa Conillera, (aquesta portada a terme per la Direcció de la Reserva Natural d’Es Vedrà, Vedranell i Illots de Ponent, amb la col.laboració del GEN-GOB) així com durant la campanya d’aus marines, que ha tengut lloc sobretot a l’illot de s’Espardell, on s’han fet anellaments de la gavina de bec roig (Larus audouinii), i a altres illots, on s’han anellat exemplars de gavina comú (Larus michahellis) i corb marí (Phalacrocorax aristotelis).

L’espècie de la que s’han anellat més exemplars ha estat el mosquiter gros (mosquitero musical, Philloscopus trochillus), amb un total de 306 exemplars.

Aixi mateix, s’ha de destacar l’anellament d’un exemplar de papamoscas de collar (papamoscas collarino, Ficedula albicollis), catalogat com a raresa nacional i que va ser anellat a l’illot de sa Conillera.

Per una altra banda, durant l’actual campanya de 2007 està previst continuar amb les accions d’anellament a la Reserva Natural des Vedrà i es Vedranell, i illots de Ponent, dins el marc del programa Piccole Isole, d’àmbit europeu. També es repetiran les campanyes d’anellament de la gavina comú i la gavina de bec vermell, aquesta última un endemisme del mediterrani de gran importància ornitològica i que té a Eivissa una de les seues colònies més importants de la Mediterrània.

Com sempre, totes les dades d’aquests anellaments són remeses als bancs de dades de Mallorca i Madrid, els quals treballen amb estreta relació amb l’Oficina Europea d’Anellament, agilitzant d’aquesta forma la tramesa d’informació, assegurant així els coneixements migratoris de les espècies per part de qualsevol interessat davant la troballa d’una au anellada.