El GEN convida a tota la població a la manifestació del 17-F contra el gran engany de les autopistes (15/02/2006)

El Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN) vol fer una crida pública a tota la població perquè participi, el proper divendres, dia 17 de febrer, en la gran manifestació contra les autopistes que recorrerà els principals carrers de la ciutat, en protesta per la construcció d’aquest macroprojecte, vulnerant totes les promeses de moderació fetes desde el Govern i el Consell.

El GEN considera que només l’oposició popular, expresada al carrer, sempre de manera pacífica, és l’única manera d’aturar l’execució d’aquests projectes, que mai havien estat anunciats a cap campanya electoral i, per tant, representen unes obres imposades a traició i de forma antidemocràtica per part de les actuals institucions.

La nostra organització creu que amb aquestes obres, ja en marxa, s’està produïnt un frau de proporcions mai vistes, perque les dimensions que tendrà aquests autopistes excedeixen en molt el que figurava en els darrers planols exposats al públic, i tampoc es corresponen amb el que havien dit els responsables polítics. Son, en definitiva, un engany massiu que acabarà amb la total destrucció de la nostra illa i amb la ruina de la nostra imatge turística.

El GEN opina que les anteriors manifestacions han estat una demostració positiva de fermesa de tot el poble, que ha sorprès per la seua contundència tant a Abel Matutes (autèntic governant de l’illa) com al seu intermediari, Pedro Palau, i a la conselleria d’Obres Públiques. És precisament aquest el camí que s’ha de continuar fent, ja que la resistència i oposició dels eivissencs és l’única garantia de paralitzar aquesta amenaça.

La nostra organització recorda que en anteriors ocasions han estat les mobilitzacions populars i els actes pacífics de protesta els que han aconseguit aturar autèntiques catàstrofes ambientals que haguessin perjudicat molt seriosament la nostra fràgil i malmesa illa. Per tant, ara més que mai hem de continuar units contra aquesta ma negra que vol capgirar l’equilibri d’Eivissa i hem de fer un esforç conjunt per parar les seues il.legítimes i injustes pretensions.

És necessari continuar, en aquests moments trascendentals, expressant de manera reiterada i de forma categòrica que mai acceptarem unes autopistes desmesurades que res tenen a veure amb la seguretat viaria que tots desitjam.