El GEN demana la retirada immediata dels nous projectes d’autovia a Sant Antoni i l’aeroport (30/04/2004)

El Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB Eivissa) demana la immediata retirada dels nous projectes presentats sobre les autovies de l’aeroport i de Sant Antoni, en considerar que representen un insult a la intel·ligència i un simple intent d’afavorir l’activitat d’empreses constructores, encara que això sigui perjudicant el futur de l’illa i massificant-la encara més.

El GEN considera que tant el projecte de l’aeroport com el de Sant Antoni responen al més pur estil desenvolupista dels anys seixanta i ens aproximen a models més propis de grans conurbacions metropolitanes que a les dimensions d’una illa petita, fràgil i ja molt deteriorada.

Donada l’aberració que suposen tant un projecte com l’altra i en vista de les estrambòtiques característiques dels mateixos, no és possible fer-hi cap reforma per millorar-los, sinó que és necessari retirar i cancelar totalment aquests projectes.

És vertaderament vergonyós que el Govern Balear, amb la complicitat del Consell Insular, intentin convertir l’illa en un gran scalextric per donar accés a cada vegada més urbanitzacions i xalets per tot arreu, però no per millorar la qualitat de vida i la sostenibilitat de l’illa. Avui per avui, la millora de la nostra xarxa viària ha de passar per petites obres de reforma, per la potenciació del transport públic i per la correcció dels errors comesos fa anys, quan determinades discoteques i locals de diversió comprometeren la seguretat de la circulació rodada a determinats indrets. És sobre aquests locals on cal actuar en primer lloc i, després, procedir a fer un estudi multidisciplinar amb experts amb mobilitat, no només amb enginyers de camins, que sovent tenen una visió desenvolupista impròpia d’una illa com la nostra, tant limitada d’espai i de recursos.

Els esforços de les institucions públiques en matèria de carreteres no ha de consistir en fer vies cada vegada més grans, sinó en mirar de reduir al màxim el número de cotxes particulars que circulen per la nostra xarxa viària. L’esmentada potenciació del transport col·lectiu (que sembla oblidat per les institucions actuals), la moratòria en l’entrada de cotxes durant l’època turística i l’adopció de mesures que ja s’han adoptat amb èxit a llocs com Barcelona (on, en els darrers 10 anys, ha baixat el número de cotxes particulars, a pesar de créixer la població) haurien de ser les prioritats del Consell i del Govern.

El GEN espera del nou Govern central que en cap cas doni suport polític ni fons econòmics per a les barbaritats projectades a la carretera de l’aeroport, la de Sant Antoni i el segón cinturó de ronda. Accedir a finançar aquestes infrastructures equivaldria a ser còmplices d’una destrucció ambiental intolerable i un malbaratament de fons públics que no tendria explicació.