Fiscalia obre diligències per presumpte delicte de tràfic d’infuències en el cas de Cala Molí. el GEN demana la suspensió de l’arquitecte municipal mentre s’investiguen els fets (15/11/2005)

La Fiscalia de Medi Ambient ha notificat al GEN l’obertura de diligències per un presumpte delicte de tràfic d’influències en el cas de la urbanització il·legal de Cala Molí, donat que el projecte a que es va donar la llicència il·legal era obra de la nora de l’arquitecte municipal.

El GEN va denunciar, l’agost passat, una urbanització il·legal a l’interior d’una Àrea Natural d’Especial Interès de la Llei d’Espais Naturals, concretament la núm. 6, a la zona coneguda com es Puig de Mar. L’Ajuntament es va apressurar a afirmar que les obres s’ajustaven a la legalitat, a la llicència atorgada i que el GEN s’equivocava o que es tractava d’un error als plànols de la LEN. Davant d’aquesta resposta el GEN, (que abans de pujar les escales de la fiscalia acostuma a intentar-ho per les bones i per la via administrativa), no va tenir més alternativa que acudir a denunciar els fets davant la Fiscalia de Medi Ambient, per delicte urbanístic, ambiental i prevaricació, cosa que va tenir un efecte que podríem qualificar de miraculós a l’hora de curar la mala vista que havia demostrat el consistori en aquest tema ja que, de sobte, no eren ni el GEN ni la LEN els que s’equivocaven sinó que l’Ajuntament, per error segons la seva versió, havia atorgat una llicència il·legal per a 30 apartaments a l’interior d’un espai natural protegit. L’Ajuntament admetia el seu “error” i procedia a la revisió d’ofici de la llicència per iniciar els tràmits de la seva anul·lació

Poc després, a un mitjà de comunicació local, es va revelar que el projecte dels 30 apartaments que havien obtingut la llicència il·legal havia estat realitzat per la nora del propi arquitecte municipal, Pilar Fernández, fet aquest que va ser també posat en coneixement de la fiscalia, que ha decidit obrir noves diligències per investigar un possible delicte de tràfic d’influències en l’atorgament d’aquesta llicència.

L’arquitecte municipal de Sant Josep, Antonio Huerta Briz, s’ha destacat sempre per compaginar les seves activitats privades amb el seu càrrec d’arquitecte municipal a Sant Josep de sa Talaia. El seu nom està sovint vinculat a promocions immobiliàries de dubtosa legalitat i gran envergadura i s’ha destacat com a tècnic, des de sempre, pels seus informes avalant la legalitat d’alguns dels projectes de més impacte dins del municipi de Sant Josep. Antonio Huerta ja va ser objecte de reconeixement pel seu paper dins l’urbanisme d’Eivissa en ser guardonat amb el Premi Formigó del GEN.

El nostre grup demana al batle de Sant Josep que suspengui a Antonio Huerta de les seves funcions com a arquitecte municipal mentre s’investiguen els fets de Cala Molí i, mentre, si es vol fer un favor al municipi, es busqui un substitut de la manera més urgent possible.