Premis Savina i Formigó 2005 (12/11/2005)

El Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB Eivissa) ha convocat una nova edició dels populars Premis Savina i Formigó, que es lliuraran, com és tradicional, durant un sopar al que estan convidats a assistir tots els socis, simpatitzants i públic en general.
Enguany, el sopar de lliurament dels premis es farà divendres, dia 25 de novembre, a les 21,00 hores al restaurant CAN CAUS (crta. Eivissa-Santa Gertrudis).

Els tickets es poden reservar o comprar a la seu del GEN, carrer Major, 20, Dalt Vila (Can Llaudis), cridant al telèfon 390674 o mitjançant e-mail adreçat a la següent direcció: gen@gengob.org, fins dos dies abans del sopar. Els participants podran elegir dos modalitats de menú, una de les quals serà vegetarià.

El GEN ha obert un periode de recepció de propostes per tal que els seus socis i simpatitzants puguin suggerir candidats als dos guardons. Aquestes propostes podran ser comunicades al GEN fins al dia 17 de novembre, moment en que la Junta Directiva estudiarà totes les propostes rebudes per tal d’elegir-ne una per al Premi Savina i una altra per al Premi Formigó.

Com sempre, la identitat dels guanyadors no se sabrà fins el mateix moment del sopar, quan un membre de la Junta Directiva del GEN-GOB Eivissa llegirà els mèrits que concorren en la persona, entitat o institució premiats. El premi Savina s´atorga a aquelles persones o col.lectius que destaquen per la seua feina a favor del medi ambient i la cultura propia d´Eivissa, mentre que el premi Formigó es concedeix a aquells que contribueixen decissivament a la destrucció del nostre entorn natural i cultural.

Mereixedors del premi Savina han estat, en edicions anteriors, la Plataforma contra les Autopistes, el Taller d´Estudis de l´Hàbitat Pitiús (TEHP), el professor Cristòfol Guerau d´Arellano; la Coordinadora contra el Càmping de es Ca Marí, la plataforma veinal contra les línies d´alta tensió de Sant Carles, sa Colla de l’Horta de Jesús i altres. Entre els premis Formigó més destacats figuren l´alcalde de Sant Josep, José Serra Escandell, o el de Santa Eulària, Vicente Guasch; la companyia elèctrica GESA; l´especulador i polític Abel Matutes; la seua filla Stella, l’Autoritat Portuària de Balears o l´assessora jurídica de la CIU Encarnación Sánchez-Jáuregui, entre molts d´altres.

El trofeu del premi Savina consistirà en una placa commemorativa i una escultura del ceramista Toniet. En canvi, el premi Formigó és un bloc dels habitualment utilitzats en la construcció. Com que el guardonat amb el premi Formigó no sol assistir a recollir-lo, el GEN l´envia després per correu al seu destinatari, per tal que el pugui exhibir en un lloc vistós com a mostra eloquent de la seua labor destructora.