GEN-GOB Eivissa - Programa Natura'2004 Campament Cala Jondal

El Programa Natura, és un programa d’activitats a la naturalesa que organitza Turisme Jove de les Illes Balears (abans XIB, Xarxa d’Instal·lacions de les Illes Balears), i del qual el GEN-GOB Eivissa elabora i executa el programa. Aquestes activitats es desenvolupen com a campaments de final de curs. El Programa Natura amb el seus continguts, té uns objectius específics :

Aquesta Cinquena Edició del programa, anomenada 'Natura 2004', s’ha desenvolupat enguany entre els dies 17 de maig i 30 de juny.

El Servei d’Educació Ambiental del GEN-GOB Eivissa va dissenyar el programa centrant-se en la problemàtica que generen els residus a les nostres platges, així com en el coneixement dels elements naturals que les integren. Aquesta activitat central es preparava mitjançant un joc on es simulava una platja amb elements naturals i residus. Al dia següent, una vegada a la platja, es realitzava la recollida de residus. El grup els anava recollint i seleccionant, a la vegada que omplien unes fitxes amb qüestions sobre l’origen dels residus, la existència o no de contenidors, servei de recollida, la conveniència o no de la presència de posidònia sobre la platja, etc.

El programa es completava amb altres activitats sobre matèries ben diferents com, per exemple, l’aprofitament i ús de l’energia solar. Per entendre millor aquests conceptes, els alumnes disposaven d’un forn solar amb el que cada grup va poder cuinar una greixonera.

També es va realitzar una breu introducció al món de l’ornitologia mitjançant un taller amb diapositives, cranis de diferents aus, enregistraments de cants d’ocells, fitxes i dibuixos.

Aquestes activitats, més centrades en el coneixement del nostre medi, es complementaven amb jocs (gimcanes, concursos, etc.) i tallers de reciclatge de residus (amb llaunes, cartons i papers, restes de fustes, etc.)

Cada grup participant a les jornades va realitzar un mural. Aquest mural es preparava a classe, i la temàtica es seleccionava entre: el medi marí, el bosc pitiús o l’home i la natura.

En aquest Natura'2004 han participat 320 alumnes de entre 6 i 12 anys, que pertanyen a 11 escoles de l’illa d’Eivissa. Durant aquests dies també varen poder gaudir d’un temps de platja i jocs a la mar, quan ho permetia la meteorologia.

A continuació teniu altres murals realitzats durant les jornades de Natura'2004:

També hem de destacar enguany la col·laboració de monitors en pràctiques provinents de diferents àmbits, com són els monitors de temps lliure i alumnes del Cicle Formatiu de grau mitjà de Tècnics en activitats físic - esportives en el medi natural.

A continuació fotos de grup realitzades durant les jornades de Natura'2004: