Campanyes realitzades pel GEN-GOB Eivissa - Comerç amic del medi ambient

Un dels problemes ambientals que més ens preocupa és l’excessiva producció de residus. Per aquest motiu, es va posar en marxa el Pla d’Ambientalització de Comerços de les Illes Balears amb l’objectiu d’impulsar hàbits de venda i de consum més respectuosos amb el nostre entorn.

Des del GEN-GOB Eivissa i el GOB Formentera, s’ha iniciat la II fase del Pla que realitzem amb la Direcció General de Comerç del Govern de les Illes Balears.

Les possibilitats de millora ambiental que es poden impulsar des del sector comercial són moltes. En l’anterior fase del pla vàrem fer especial incidència en la necessitat de la reducció i la progressiva substitució de les bosses de plàstic per senallons, bosses de tela, reutilització de capses de cartró, carretons,... En aquesta nova fase, volem seguir treballant en aquest objectiu, però també, fer incidència en la necessitat d’impulsar el consum de productes locals com a element revitalitzador i dinamitzador del nostre camp.

Per aquest motiu el GOB, està iniciant, novament, els contactes amb les diferents entitats i institucions públiques abans de reprendre el diàleg amb el petit comerç, les mitjanes superfícies del sector de l’alimentació i els consumidors/es d’Eivissa i Formentera.

Durant el desenvolupament de la campanya es preveu la presència de taules informatives als diferents mercats, ajuntaments col·laboradors,... la distribució de material informatiu als petits comerços i altres accions dirigides als consumidors.

Esperam que aquesta campanya representi un guany ambiental per a tots i que contribueixi al desenvolupament d’un comerç modern i de qualitat.