Campanyes realitzades pel GEN-GOB Eivissa - Macro-Aeroport, NO!

Eivissa està intentant, des de fa ja alguns anys, frenar la forta pressió que pateix el nostre territori, els nostres paratges naturals, en especial durant els mesos estiuencs. De fet, a l’actualitat s’està elaborant un instrument que hauria de ser l’autèntic regulador del model territorial que la societat reclama per a l’illa, ens referim al Pla Territorial Insular. D’aquesta nova eina sorgirà, almenys així ho esperam la major part dels eivissencs, un model territorial respectuós amb la terra i els seus habitants, un model que ens permeti explotar el nostres recursos avui sense impossibilitar el benestar dels ciutadans de demà. Però si volem aconseguir aquest propòsit, no podem quedar impassius si algú, sense escrúpols i des de fora, fent valer el seu poder i la mentida, ens imposa unes actuacions contràries als nostres propòsits.

L’ampliació de l’aeroport d’Eivissa per duplicar el volum de passatgers quan la situació de congestió es dóna només uns pocs dies dels dos mesos de més calor no té cap sentit. Resulta sorprenent que, en un moment en què hi ha un consens social en el sentit que no s’ha de seguir creixent quantitativament, es presentin aquests tipus de projectes.

La previsió del govern central d’arribar a un volum de 7 milions de passatgers per a l’any 2015 és un autèntic atemptat contra la intel·ligència i la qualitat de vida de la societat illenca. No volem més turistes durant els mesos de juliol i agost. Per què necessitam, doncs, ampliar l’aeroport? Per saturar la massificació dels mesos de màxima demanda? Així volem desestacionalitzar la temporada, aconseguir un turisme de qualitat?

L’ampliació proposada pel Ministeri de Foment és un assalt a la democràcia. Per això malgrat que les competències siguin estatals, el seu finançament és públic i per tant exigim coherència en la seua utilització. Reclamam un posicionament contundent de les formacions polítiques en defensa dels interessos reals dels eivissencs. Per això avui i demà cridarem junts i amb força NO al MACRO-AEROPORT.

Comunicat Conjunt fet per : GEN-GOB Eivissa, Amics de la Terra, Institut d’Estudis Eivissencs i Plataforma Contra l’Ampliació de l’Aeroport.

Descarregar document en format PDF amb les al.legacions AIA de l'Ampliació de l'Aeroport d'Eivissa.

Tira d'humor de Franky

";